FaH

ANKETE POKAZALE: Trump drži prednost u New Hampshireu, Bushevi ga napadaju

Četiri dana uoči važnih predizbora u New Hampshireu ankete pokazuju da republikanski kandidat Donald Trump i dalje drži prednost veću od 10 posto pred svojim suparnicima, unatoč snažnim kritikama, prije svih Jeba Busha i njegove majke zbog prostačkog izražavanja i odnosa prema ženama.

Bivši guverner Floride nastavio je napadati Trumpa i senatora Marca Rubia, koji u anketama u New Hampshireu drži drugo mjesto. U pomoć mu je priskočila majka, bivša prva dama Amerike Barbara Bush, pa su ona i sin u televizijskoj emisiji “CBS This Morning” ustvrdio da je Trump ženomrzac i prostak nakon što je nedavno u kampanji upotrijebio vulgarnu psovku.

“Mislim da predsjednik nikad ne bi izvikivao prostote u govoru pred tisućama ljudi, među kojima su i djeca”, rekao je Jeb Bush. “On to stalno radi”.

Njegova majka obrušila se na Trumpa zbog ponašanja prema televizijskoj voditeljici Megyn Kelly u kolovozu kad ju je vrijeđao i iznosio opaske koje su u javnosti protumačene kao komentari o njezinom menstrualnom ciklusu.

“Ne znam kako žene mogu glasovati za nekoga tko govori ono što je on rekao o Megyn Kelly. To je grozno. I da, svi znamo što je mislio”, rekla je Barbara Bush.

Ovisno o anketi, Trump dobiva između 29 i 30 posto potpore republikanskih birača u New Hampshireu, Rubio od 17 do 18 posto, a senator Ted Cruz između 13 i 15 posto.

Komentiraj