ANKETA POKAZALA: Melania Trump neće koristiti Sloveniji

FaH

Slovenci većinom ne vjeruju da će pobjeda Donalda Trumpa za Sloveniju biti prednost u odnosima s SAD-om zbog činjenice da je njegova supruga rođena u Sloveniji, pokazala je anketa čije je rezultate u ponedjeljak objavilo ljubljansko “Delo”.

Da Slovenija “neće imati nikakvih koristi” od toga što je buduća američka prva dama Melania Trump rođena u Sevnici odgovorilo je 66 posto ispitanika, 26 posto je izabralo odgovor “Slovenija će imati koristi”, a ostali nisu znali kako odgovoriti.
Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec kazao je u razgovoru za “Delo” od subote da je bio prvi koji je Melaniji Trump čestitao te ju pozvao da posjeti staru domovinu, još prije nego su s njom telefonski razgovarali premijer Miro Cerar i predsjednik Borut Pahor i učinili isto.
Telefonska anketa na reprezentativnom uzorku od 541 ispitanika, koju je “Delo” objavilo u ponedjeljak, provedena je prošlog tjedna.
Da Trump neće biti dobar predsjednik SAD-a ocijenilo je 22 posto slovenskih ispitanika, da će se on na tom položaju iskazati kao dobar ocijenilo je 33 posto, dok je 34 posto ocijenilo da neće biti “ni dobar ni loš”, odnosno da se tek mora dokazati svojom budućom politikom.
Na pitanje jesu li zabrinuti zbog rezultata američkih predsjedničkih izbora, dvije trećine ispitanika navelo je da nisu, dok je zabrinutih 26 posto.
Da je Obama bio dobar američki predsjednik smatra 55 posto ispitanika, a suprotno misli 43 posto.

Komentiraj