FaH

ANKETA POKAZALA: 32,2 posto građana kao najboljeg premijera vide Zorana Milanovića

U anketi koju je na 1300 ispitanika za RTL provela agencija Promocija plus, 32,2 posto građana je ocijenilo kako bi najbolji premijer bio predsjednik SDP-a Zoran Milanović.
Po mišljenju ispitanika, s deset posto nižim rezultatom je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

U istraživanju je zanimljivo to da je treći na listi, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s 10,8 posto, koji je za oko jedan posto premašio MOST-ova šefa Božu Petrova. Za ostale je 11 i pol posto ispitanika, a njih 14 posto ne može se odlučiti ni za jednog od kandidata.

Od ukupnog broja ispitanih, najviše žena bira Zorana Milanovića. Za njega je 40 posto onih sa završenom osnovnom školom i trećina svih s fakultetom, a najveću podršku ima u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te na Kvarneru i u Istri, piše RTL.

Andreja Plenkovića kao premijera vidi svaki četvrti muškarac i svaka peta žena u istraživanju. Podržava ga četvrtina onih s fakultetom, a najviše birača ima u Dalmaciji i Slavoniji.

Gradonačelnika Zagreba za premijera bira gotovo jednak broj žena i muškaraca, uglavnom sa završenom osnovnom školom. Zanimljivo, glasači mu se ne nalaze većinom u Zagrebu.

Božo Petrov među svojim biračima može kalkulirati više sa ženama. Kao i Andrej Plenković, miljenik je Dalmacije, ali ulazi i na teren Zorana Milanovića u središnjoj Hrvatskoj.

Komentiraj