ANKETA Clinton ispred Trumpa vodi 11 postotnih bodova

EPA/TANNEN MAURY

Prema anketi Reutersa i Ipsosa, kandidatkinja Demokratske stranke na predstojećim američkim predsjedničkim izborima Hillary Clinton vodi ispred republikanskog kandidata Donalda Trumpa za 11 postotnih bodova. Anketa je provedena od 24. do 28. lipnja, a u njoj je Clinton dobila podršku 45.3% ispitanika, a Trump 34.1%- Ipak, više od 20% još se uvijek nije odlučilo za koga će glasati na izborima.

U petak je prednost Clinton bila 14%, u samo nekoliko dana prednost joj se smanjila za 3%, ali i dalje se generalno smatra da joj se prednost povećava jer su sredinom svibnja dvoje kandidata bili gotovo izjednačeni.

Nekadašnja državna tajnica, senatorica i bivše prva dama SAD-a posljednjih je dana dobila potporu nekih od istaknutih Republikanaca. Prošlog je tjedna Bernie Sanders rekao da bi svoj glas dao Clinton kako Trump ne bi pobijedio. Ipak, još uvijek nije službeno dao potporu Clinton, a i dalje vodi vlastitu kampanju za kandidaturu.

Povjerenstvo američkog Kongresa, čiji su članovi većinom Republikanci, u utorak je objavilo konačno izvješće o napadu na američku misiju u Bengazju 2011. godine. U izvješću se napada Clinton zbog podcijenjivanja ekstremističke prijetnje u Libiji. Ona je tada bila državna tajnica.

Komentiraj