Anka Mrak Taritaš o e-mailu prve dame: “Ne dovodi se vlastito dijete u takvu situaciju”

Anka Mrak-Taritaš, saborska zastupnica GLAS-a, komentirala je u utorak tekst Jutarnjeg lista u kojem se tvrdi da je Sanja Musić Milanović izvršila pritisak na ravnateljicu škole Klasične gimnazije u Zagrebu kako bi dvije zaključene četvorke promijenila u petice. Jutarnji je objavio da su podignute ocjene iz latinskog i matematike kako bi ukupan prosjek bio 5.0.

Saborska je zastupnica poručila da se to ne radi: “Kad sam bila ministrica, moj sin je bio u srednjoj školi, ja sam se tamo pojavila samo jedanput, moj suprug je išao kod njih. Ne dovodi se vlastito dijete u takvu situaciju”, rekla je Mrak-Taritaš, kako prenosi HRT.

Situaciju je komentirao i čelnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček. “On je predsjednik Republike. Ja sam zgrožen ako je to zaista tako. Radio sam u školstvu. Nažalost, pritisaka na profesore ima, ali da si prva dama dopusti činiti pritisak da bi urgirala za ocjene vlastitog djeteta je nezamislivo. Mislim da posljedice mogu biti nesagledive i danas-sutra raspravljati o potencijalnom opozivu predsjednika. Koju sliku šaljemo društvu ako na ovakvim banalnim stvarima padamo? Zbog toga nam je 400.000 Hrvata izvan Hrvatske, ne zbog toga što nemaju posao, nego zbog nepravde, jer smo mi društvo nejednakih”, rekao je Pavliček.

Sanja Musić Milanović školi svog sina slala mail i žalila se na ocjene i profesoricu. Ravnateljica: “Nije bilo pritisaka”

Podsjetimo, e-mail koji je Sanja Musić Milanović uputila školi mlađeg sina, u kojem je ukazala na nepravilnosti u nastavi komentirao je ranije u utorak i predsjednik Zoran Milanović.

“Vidio sam da je Sanja, moja supruga napisala mail. Ostavila je brazdu, duboki trag. Naš mlađi sin ima 17 godina, to više nije dijete, on je već odavno sazrio, da je to meni mama napravila kad sam imao 17 godina, ja bih poludio, ali mama je mama”, rekao je.

Milanović o e-mailu školi: “Da je to meni mama napravila kad sam imao 17 godina, ja bih poludio, ali mama je mama”

Komentiraj