ANITA NOSIĆ: “Teško je u Zagrebu naći stan a da nije u blizini neke poznate osobe”

Anita Nosić, HDZ-ova načelnica Lovreća, u središte javnosti je došla jer je stan u Zagrebu kupila uz subvenciju APN-a, iako živi u očevoj vili s bazenom. Potom se saznalo da je ipak promijenila prebivalište na zagrebačku adresu, zbog čega je u pitanje došla njena funkcija načelnice. Nosić je u nedjelju progovorila za Slobodnu Dalmaciju.

“Javna sam osoba te sam itekako svjesna da sam kao takva izložena medijima i interesu javnosti. Najviše me zasmetala činjenica što su mediji posljednjih nekoliko dana priču o meni i kupljenom stanu stavljali u kontekst imovine koju posjeduje moj otac. Meni je obitelj jako važna, a ona se ni kriva ni dužna našla u središtu političkih i medijskih obračuna. Također, iznimno mi je žao što su i moje mjesto i mještani moje općine bili na udaru svih medija”, požalila se Nosić.

Do četvrtka ju nitko iz Zagreba nije nazvao. Kaže da zna samo ono što pročita u medijima. “Što se mene tiče, problema nema, surađivat ću sa svim institucijama, dostavit ću sve potrebne podatke koji se od mene budu tražili te ću, nakon što zaprimim službenu odluku, po njoj i postupiti”, rekla je Nosić.

“Zasigurno ću iskoristiti pravo da i pred institucijama iznesem svoju stranu priče. Naime, ja kroz cijeli mandat nisam prestala prebivati u svojoj općini, a to svakako mogu i dokazati. Ali, ponavljam, još čekam službenu odluku. Smatram da nisu ostvarene sve zakonske pretpostavke za prestanak mog mandata, posebno zbog onih okolnosti koje se tiču prebivališta”, dodala je.

Nosić kaže da nikada nije otišla iz Lovreća. “U trenutku donošenja odluke o kupnji stana vodila sam se, naime, za pravnim savjetima, a na nadležnim tijelima je da provjere pravnu stranu cijeloga slučaja i da na temelju uvida donesu odluku, a ja ću je poštovati. Ipak, ponavljam, tijekom cijelog procesa kupnje stana slušala sam savjete pravnika i ispunjavala uvjete koje je APN napisao u javnom pozivu objavljenom u rujnu 2017. godine”, rekla je Nosić.

“U javnom pozivu koji je tada objavljen i na koji sam ja aplicirala kao uvjet nije bila navedena obveza promjene prebivališta. Ta stavka pojavljuje se tek nakon sklapanja ugovora. Tek tada je, dakle, bila navedena obveza prijave prebivališta, pri čemu sam pravno savjetovana da formalna prijava prebivališta u drugom mjestu nije u suprotnosti s obnašanjem dužnosti u općini u kojoj živim i radim cijeli život”, ispričala je.

Stan je, kaže, kupila bez korištenja ikakvih političkih povlastica. “Prijavila sam se kao svaki drugi građanin koji zadovoljava tražene uvjete. Moja načelnička plaća, naime, nije tko zna kakva, to je razina plaće nastavnika u osnovnoj školi, ne može se načelnik u Lovreću obogatiti”, rekla je.

Nosić je potom rekla da joj način i trenutak u kojem je njena situacija postala tema govori da je to dio neke veće priče koja nema previše veze s njom. Potvrdila je i da je bliska s Milijanom Brkićem, za kojeg kaže da je dugogodišnji prijatelj njenog oca. Što se tiče blizine njenog stana i Brkićevog, kaže da je u Zagrebu teško naći stan koji nije u blizini neke poznate osobe.

“U trenutku kupnje nisam znala da gospodin Brkić živi u neposrednoj blizini. Špansko, u kojem se stan nalazi, odabrala sam jer je taj stan bio najbliži onome što sam u tom trenutku tražila i cjenovno prihvatljiv”, ispričala je.

Komentiraj