ANGELINA JOLIE O SREBRENICI: “Mladi, odbacite mržnju, propagandu i laž”

Odbacite diskriminaciju, govor mržnje, propadandu i laž; podijelite viziju svijeta pravde i poštovanja različitosti, poručila je danas mladima glumica Angelina Jolie u osobnoj poruci povodom 25. obljetnice genocida u Srebrenici, koju je objavio N1.

“Danas mislim na majke Srebrenice i sve ostale preživjele, čiji su muževi, braća i sinovi ubijeni u genocidu prije dvadeset pet godina”, u dostojanstvenoj je poruci kazala glumica.

“Mislim i na žrtve, posebno djecu, kojima je uskraćena prilika da žive, vole i imaju vlastite obitelji. To je gubitak koji se ne može opisati riječima. Mislim i na sve ljude Bosne i Hercegovine, te divne srcolike zemlje u srcu Europe, koja mi je dala toliko dragih prijatelja i prekrasnih iskustava, i koja će mi dovijeka simbolizirati snagu, toplinu i dostojanstvo. Svim Bosancima i Hercegovcima: šaljem vam svoju sućut i poštovanje, suosjećam s vama”, kazala je.

Odaslala je i poruku mladima. “Ne morate biti sluge prošlosti. Možete se oduprijeti pokušajima da vas odvoje od bilo koga zbog njegove nacionalnosti, etničke pripadnosti, religije ili boje kože. Možete odbaciti diskriminaciju i govor mržnje, propagande i laži. Možete dijeliti viziju svijeta jednakih prava i pravednih zakona, poštovanja različitosti, svijeta u kojem ne bi mogla uspjeti ona vrsta ubilačke energije koja je dovela do Srebrenice.”

Komentiraj