Andrija Vukčević zaoštrio konkurenciju na lijevom boku Rijeke

Rijeka je dogovorila suradnju s 24-godišnjim Andrijom Vukčevićem koji na Rujevicu stiže kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s belgijskim Waasland-Beverenom, a za kojeg je igrao proteklu sezonu i pol pri tome upisavši 22 nastupa. Trener Simon Rožman je tako dobio zamjenu za Daniela Štefulja koji bi na ljeto trebao definitivno preselit u Dinamo.

“Prvi dojmovi su izuzetni. Jako sam sretan što sam došao u klub kao što je Rijeka. Klub velike povijesti i tradicije. Rijeku sam izabrao da rastem kao igrač i da pomognem klubu da ostvarimo zajedničke ciljeve.”, bila je njegova prva izjava za službene stranice novog kluba.

Vukčević je karijeru počeo u Budućnosti iz Podgorice, a potom u siječnju 2016. godine seli u rezervnu momčad Seville. U Španjolskoj je jednu polusezonu kao posuđeni igrač nastupao i za San Fernando da bi u ljeto 2017. godine postao član srpskog prvoligaša Spartaka iz Subotice za kojeg je igrao dvije sezone prije odlaska u Belgiju. Skupio je i 25 nastupa za mladu reprezentaciju Crne Gore gdje je često nosio i kapetansku vrpcu.

Vukčević ne bi trebao biti posljednje pojačanje na Rujevici u aktualnom prijelaznom roku. Prema pisanju Novog lista momčad bi uskoro trebao pojačati i povremeni švicarski reprezentativac Josip Drmić koji stiže na posudbu iz engleskog Norwicha.

Intervju s Vukčevićem:

Komentiraj