Andrew Wiggins: Bila je samo jedna dvojba, cijepiti se ili više ne igrati u NBA ligi

Krilni igrač Golden State Warriorsa Andrew Wiggins ipak se cijepio protiv korona virusa nakon što je NBA liga odbila njegovu želju da ne bude cijepljen iz religijskih razloga. Sjedinjene američke države nemaju jednake odredbe vezane za cijepljenje na cijelom teritoriju, pa tako San Francisco, kao npr. i New York, ima pravilo po kojem sve osobe starije od 12 godina moraju biti cijepljene ako žele prisustvovati događajima u zatvorenim prostorima. To bi značilo da bi Wiggins, bez cijepljenja, eventualno mogao igrati samo u gostima.

„Postojala je samo jedna dvojba, cijepiti se ili ne igrati u NBA“, rekao je Wiggins nakon uvodne predsezonske utakmice Golden Statea protiv Portlanda koju su Warriorsi pobijedili 121-107 uz 30 koševa Jordana Poolea, 19 Otta Portera i po 13 Wigginsa i Stepha Curryja. „Bila je to teška dvojba. Danas ako želite raditi u društvu, onda valjda ne posjedujete svoje tijelo. Na sreću, ima još ljudi koji su jači od mene i koji se bore za ono u što vjeruju“, rekao je Wiggins koji je primio Johnson & Johnson cjepivo tako da nije morao propustiti nijedan trening ili utakmicu. Wiggins je rekao i da je prije par godina „na nešto“ imao alergijsku reakciju i da je to bilo „strašno iskustvo“. „Znam ljude koji su odmah imali alergijske reakcije na cjepivo, pa ne znam što se može dogoditi kao reakcija za 10 ili 20 godina“, rekao je prvi izbor Drafta 2014. godine.

„Imam 26 godina, dvoje djece, i želim ih imati još. Želim zaraditi još tako da moja djeca imaju mirnu budućnost. Nitko osim mene u obitelji se nije cijepio, ali ja sam sada preuzeo taj rizik i nadam se da će sve biti dobro“.

Wiggins je prošle sezone prosječno ubacivao 18.6 koševa po utakmici, uz 4.9 skokova i 2.4 asistencije.

Komentiraj