ANDREJ PLENKOVIĆ: ‘Želim staviti fokus na to da Hrvatska bude politički stabilna zemlja’

Borna Filic/PIXSELL

Kandidat za predsjednika HDZ-a, Andrej Plenković, u Dnevniku u 18 N1 televizije govorio je o unutarstranačkim izborima.

Na pitanje čime je uvjerio Darka Milinovića da odustane od kandidature, Plenković kaže: ‘Odluka kolege Milinovića njegova je osobna odluka i ja ju cijenim. Danas smo razgovarali o tome kako najbolje vidimo da možemo pomoći HDZ-u u pripremama za parlamentarne izbore i mislim da je taj razgovor bio vrlo konstruktivan i da će pridonijeti konsolidaciji HDZ-a u sljedećem razdoblju.’

O tome je li točno da je jedna od okosnica njegova programa “dosta podjela i ne ekstremizmu Plenković je rekao kako rade na programu kojeg će predstaviti stranačkim članovima i javnosti idućega tjedna.

‘Ono što je ključno jest da ja želim u ovom trenutku vratiti političku vjerodostojnost i povjerenje HDZ-u, staviti fokus da Hrvatska bude politički stabilna zemlja, osnažiti pravnu sigurnost i stvoriti preduvjete za gospodarski rast. Program će se odnositi i na unutarstranačka pitanja. Dat ćemo i određene točke koji će biti platforma i pomoći HDZ-u u artikuliranju izbornog programa za rujan’, kazao je Plenković za N1.

O suradnji s HSP AS i Hrastom

‘Ja sam u ovom trenutku u kampanji za predsjednika HDZ-a i orijentiran sam na našu unutarstranačku raspravu. U ovom razdoblju dok traje izborna kampanja u HDZ-u, otvoren sam za dijalog s postojećim parnerima, kao i onima koji trenutno nisu u okviru Domoljubne koalicije’, izjasnio se Plenković.

Kakav je Zlatko Hasanbegović, prema vašem mišljenju, bio ministar kulture i bi li imao mjesto u vašoj vladi?

‘Hasanbegović je čovjek s kojim sam imao priliku razgovarati u Bruxellesu, mislim da je intelektualac, s vrlo preciznim i jasno definiranim stavovima i s vrlo respektabilnom znanstvenom karijerom. On može privući velik broj birača. Cijela aktivnost, ne samo gospodina Hasanbegovića, nego i svim ministara u Vladi, bila je ograničena na 5 mjeseci. Cjelovitu odluku o radu Vlade moći ćemo donijeti tek u narednom vremenu. Mislim da je najbolje da on sam donese svoj sud kako je radio’, odgovorio je, prenosi N1.

Na pitanje bi li koalirao s SDP-om, Plenković je rekao kako predano radi s drugim članovima HDZ-a na tome da prednost na izborima bude dovoljno velika kako to uopće ne bi moralo ni biti pitanje.

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]