HDZ-ov europarlamentarac i kandidat za novog predsjednika stranke Andrej Plenković obilježio je Dan državnosti na Mirogoju, gdje je komentirao predstojeće prijevremene izbore.

“Kad je riječ o unutarstranačkoj kampanji, pozdravio sam princip jedan član – jedan glas. Važno je da zadržimo visoki demokratski standard. Pitanje skupljanja potpisa je tehničko pitanje i moji suradnici rade na tome.

HDZ je najveća državotvorna okupljajuća i pomirbena stranka, snažno je želim profilirati u okviru desnoga centra. Otvoreni smo i za razgovore i za koalicije sa strankama koje su podudarne s nama i glede svjetonazora i vezano za konvergencije političkih programa, i onoga što je najvažnije, gospodarski razvoj i dizanje standarda hrvatskih građana”, rekao je Plenković.

Odgovorio je i Milanoviću koji je rekao kako je Plenković preliberalan za HDZ. Tvrdi da je u SDP-u zavladala panika.

“Simpatično je kako je brzo zavladala panika i kod njega i u SDP-u. Ja se u HDZ-u osjećam jako dobro”, kaže Plenković za N1.

Plenković je otvoren i za slaganje nove većine s MOST-om.

“U velikom programskom intervjuu rekao sam da sam otvoren za razgovore sa svim partnerima, pa tako i s MOST-om. Otvoren sam za one stranke koje su s nama radile u okviru Domoljubne koalicije, koje će prihvatiti naš program”, rekao je Plenković.

Komentiraj