Andrej Plenković položio vijence poginulim radnicima Borova

Premijer Andrej Plenković je posjetio tvornicu obuće Borovo, a nakon toga je položio vijenac kod spomenika poginulim i nestalim zaposlenicima Borova u Domovinskom ratu.

Premijer Andrej Plenković sudjeluje na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991-2020. “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”. Uz predsjednika Vlade u Vukovar su došli i ministar branitelja Tomo Medved i ministar obrane Mario Banožić.

Nakon posjeta Borovu, dao je izjavu za novinare. Zahvalio je na pozivu i pohvalio Upravu.

“Ova godina je bila posebna, no unatoč tome, vidim da uprava i radnici čine sve da ova tvrtka bude još uspješnija”, rekao je.

Na pitanje što je ova Vlada učinila za Vukovar, premijer je rekao:

“Ova Vlada je puno toga napravila za Vukovar i u njoj nema resora u kojem nije dan poticaj razvoju Vukovara. Izrazito puno smo učinili kroz sam Fond za grad Vukovar kroz koji je u četiri godine dano više od 230 milijuna kuna, dana je i podrška sufinanciranju obnove Vukovarskog vodotornja, vraćena je i Hrvatska vojska u Vukovar… Zaista smo jako puno toga učinili”, nabrajao je premijer.

Komentirao je slučaj tajnika Zvonka Milasa koji na kraju nije došao na polaganje vijenaca s delegacijom SNV-a.

“Tu je došlo do nekog nesporazuma. Koliko sam shvatio, on je danas dobio neku virozu pa danas nije mogao biti na Ovčari”, rekao je.

Na izjave gradonačelnika Penave koji je rekao da se u Vukovaru danas “izjednačava krivnja”, rekao je:

“Ne gledam te izjave, mi smo došli odati počast žrtvama Vukovara i palim braniteljima. Mi radimo i na pomirenju i nema tog procesa koji će promijeniti taj smjer kojeg ćemo se držati. Važno je da se uz poštovanje digniteta Domovinskog rata ide naprijed u duhu pomirbe”, rekao je.

Kazao je da se nada kako će sutra sve proći u redu te da će se nastojati držati razmak.

O tome što Zoran Milanović neće sudjelovati u Koloni sjećanja, Plenković je rekao:  “To je njegov odabir”.

Plenković će kasnije sudjelovati u prigodnom programu ispred Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar. Na samu obljetnicu pada grada, osim Medveda i Bandožića u Vukavaru će iz Vlade biti i potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Komentiraj