Andrej Plenković na svečanosti spajanja Pelješkog mosta nije nosio zaštitnu kacigu. Dario Juričan prijavio ga je Inspektoratu rada

Aktivist i redatelj Dario Juričan objavio je u četvrtak da je premijera Andreja Plenkovića prijavio Inspektoratu rada jer na svečanosti spajanja Pelješkog mosta nije nosio zaštitnu kacigu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Dana 28.7.2021. godine premijer Andrej Plenković se na svojoj Facebook stranici pohvalio citiram: “Pelješki most je spojen! Hrvatska je spojena! Realizirali smo generacijski i svehrvatski projekt. Hvala svima!”

Zabrinut sam i žalosti me što je Plenković svojim postupkom – nenošenjem zaštitne kacige i prsluka za vrijeme radnog procesa doveo u zabludu cijeli državni vrh RH, ugrozio sigurnost svite, a time je prekršen i Zakon o zaštiti na radu (NN 71/14, 118/14, 154/14 , 94/18, 96/18), te Pravilnik o zaštiti na radu (NN 105/2020).

Ne želim ni zamisliti što bi bilo da je neki element Pelješkog mosta (s nadom da će se zvati Most Milana Bandića) pričepio Plenkovićev ego. Tragedija.

Stoga molim Inspektorat rada da postupi sukladno ovlastima i zakonskoj obvezi i kaznom ukaže na HDZ-ovo nepoštivanje pravnog poretka i zakona RH.

Premijer je radnim danom dostupan na: Vlada RH, Adresa: Trg svetog Marka 2, Zagreb, ukoliko ga tamo ne nađete pitajte Martinu Bienenfeld gdje je nova špelunka za tajne sastanke.

S poštovanjem,

Dario Juričan, gradonačelnik svemira i počasni gradonačelnik Vruje”, napisao je.

Komentiraj