ANDREJ PLENKOVIĆ: ‘Iskazujem spremnost na sučeljavanje na javnom servisu’

FaH

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Središnjici HDZ-a dao je izjavu za medije o odluci potpredsjednika HDZ-a Tomislava Čuljka o nekandidiranju za Hrvatski sabor, povratku Drage Prgometa i Milana Kujundžića u HDZ te dogovoru Dodik-Izetbegović. Pozdravio je odluku Tomislava Čuljka da se neće kandidirati za Sabor.

“Mislim da je riječ o važnom političkom signalu kojeg upućujem i njemu i kolegama u petoj izbornoj, da je vrijeme za osvježenje na listama, cijenim tu njegovu gestu koja je došla u pravom trenutku”, kazao je Plenković. “Želim pozdraviti i odluku visokog časnog suda koji je odobrio povratak Prgometa i Kujundžića, dvaju naših, do prije nekoliko godina istaknutih članova. Ja sam predložio da je najprikladniji način suradnje povratak u stranku”, dodao je, piše Dnevnik.hr.

Prokomentirao je temu javnog sučeljavanja prije izbora. ‘Prigodom isticanja sam spremno kazao da želim sučeljavanje, da želim pristupiti odgovorno i da vide koje programe nude glavne stranke. Iskazujem spremnost na sučeljavanje na javnom servisu’, rekao Plenković te  dodao kako želi da se to dogodi prije početka kampanje.

Za politički dogovor u BiH na relaciji Izetbegović-Dodik kazao je da se takve važne odluke ne mogu donositi bez svih političkih aktera u Predsjedništvu. Također je, kako piše Dnevnik.hr, prokomentirao i nove prosvjedne note Srbije. ‘Za pet dana bit ćemo svi u Kninu i obilježiti najvažniji dan moderne hrvatske povijesti. Važno je spustiti tenzije. Hrvatska je članica EU i NATO-a, poštuje najviše standarde manjina. Mislim da su to standardi koje Srbija još treba ostvariti. Založit ćemo se da riješe svoja pitanja na putu u EU. Rat se vodio na hrvatskom teritoriju i važno je da srpsko društvo prođe katarzu i suoči se s prošlošću’, izjasnio se Plenković.

Komentiraj