Dusko Jaramaz/PIXSELL

ANDREJ PLENKOVIĆ ‘HDZ će biti spreman za nove izbore’

HDZ-ov europarlamentarac i kandidat za predsjednika stranke Andrej Plenković rekao je u petak u Đakovu da će HDZ biti spreman za nove izbore te da je datum izbora 11. rujna dovoljan rok da se kampanja za Hrvatski sabor provede na vrijeme.

Odgovarajući na pitanja novinara Plenković je rekao kako bi 4. rujna bio datum koji bi bio neposredno prije početka školske godine te da mu se “zato čini da je ovo dovoljan rok da se, iako kratka, ali ipak ja se nadam angažirana aktivna i korektna kampanja za Hrvatski sabor, na vrijeme provede”.

Plenković smatra da će HDZ, s obzirom i na unutarstranačke izbore, imati dovoljno vremena za pripremu za parlamentarne izbore, kao i sve druge političke stranke koje idu u političku utakmicu. “Mi smo u fazi predkampanje u unutarstranačkim izborima. Kad se proces dovrši vrlo brzo ćemo se konsolidirati i pripremiti za izbore, a tijela su već donijela odgovarajuću odluku da se radi i na izbornom stožeru i programu tako da će HDZ biti spreman za nove izbore”, rekao je Plenković koji je nazočio otvorenju 50. đakovačkih vezova.

Na pitanje hoće li biti jedini kandidat, odgovorio je kako to ovisi o drugim kolegama. “Spreman sam za dijalog i za argumente, mislim da je na svakom osobno da donese odluku da želi ponuditi svoje znanje, entuzijazam i ambiciju da pomogne Hrvatskoj demokratskoj zajednici u ovom trenutku. Želim donijeti političku stabilnost, pravnu sigurnost i jedan kvalitetan okvir za gospodarski rast zemlje”, poručio je Plenković.

Komentiraj