Arena Zagreb

André Rieu i Johann Strauss Orchestra izvode najveće filmske, operne, pop, rock hitove i valcere

Karizmatični Nizozemac André Rieu megapopularni Johann Strauss Orchestra osnovao je 1988. godine, koji je u početku imao samo 12 glazbenika, a s vremenom je postao najveći privatni orkestar na svijetu.

André Rieu u Republiku Hrvatsku dolazi prvi put, a spektakl u Areni Zagreb održat će se 15. lipnja.

Da je riječ o glazbeniku ‘svijetskog kalibra’ govori i podatak da je prikazivanje uživo njegova open air koncerta iz doma u Maastrichtu 2015. godine u 460 britanskih kina već prvi dan na box officeu premašilo milijun funti zarade čime je nadmašio koncerte One Direction-a i Take That-a.

“Ima karizmu Elvisa”, “On je jedna od najvećih svjetskih zvijezda”, samo su neki od komentara kritičara u novinama poput The Washington Posta i New York Timesa o slavnom nizozemskom violinistu i dirigentu Andréu Rieu. Osnivač megapopularnog Johann Strauss Orchestra nakon serije koncerata u Južnoj Americi, Australiji te Zapadnoj Europi po prvi put će posjetiti i Hrvatsku.

Virtuoz na violini i dirigent u bogatoj karijeri prodao je više od 40 milijuna albuma, njegove nastupe u godini pogleda 600 000 obožavatelja, a poseban je i jer ima najveći privatni orkestar na svijetu (150 glazbenika).

“Ne smetaju mi usporedbe ni s kim jer meni su ipak emocije najvažnija stvar na svijetu. Mislim da bi odluke u životu trebali donositi srcem, a ne glavom. Ljudi me često pitaju kako biram muziku koju sviram, ali to je stvar intuicije. Obožavam Johanna Straussa ali me istovremeno oduševljava i Bruce Springsteen. Moramo se prestati ograničavati ne samo u glazbi, već i u životu”, rekao je André Rieu.

Njegov repertoar sastoji se od najvećih filmskih, opernih, pop, rock hitova kao i onih iz mjuzikla te naravno najljepših valcera. Veliku pažnju nizozemski umjetnik posvećuje i scenografiji. Tako je na turneji prije sedam godina na pozornici imao repliku dvorca carice Sissy.

Do sad je imao više od 30 albuma koji su završili kao broj 1 svjetskih lista, a sve ih je radio u svome studiju u dvorcu u Maastrichtu, gdje i živi. U sretnom je braku više od 40 godina, ima dvojicu sinova te petero unučadi, a osim obitelji najviše se ponosi svojom 300 godina starom Stradivari violinom kojih u svijetu ima samo 400.

Ulaznice za ovaj spektakl mogu se nabaviti u sustavu Eventim ili na njegovoj službenoj stranici www.andrerieu.com.

Komentiraj