Slavko Midzor/PIXSELL

Ančić odgovara Lovriću: Sredstva su namjenska, ne za dvoranu

“Istina je da su nam odobrena sredstva od 1,5 milijuna kuna, ali ona su strogo namjenska i bit će utrošena na međunarodne programe”, rekao je direktor rukometnog kluba PPD Zagreb Ante Ančić odgovarajući na istup pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivice Lovrića, vezanom za odbijanje zamolbe da, kao i dosad, proračunskim sredstvima budu podmireni troškovi najma Arene Zagreb za nastupe rukometaša u EHF Ligi prvaka.

RK PPD Zagreb je u petak, 4. rujna, samo 13 dana prije prve utakmice u novoj sezoni EHF Lige prvaka, u kojoj je domaćin njemačkom Kielu, dobio dopis iz nadležnog Gradskog ureda u kojem se odbacuje njihova zamolba za korištenjem termina u Areni Zagreb.

 

  • To je čelnike hrvatskog prvaka i prošlogodišnje sudionike četvrtfinala Lige prvaka ponukalo da korespodenciju s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport daju na uvid javnosti. Iako je pročelnik ureda Ivica Lovrić u spomenutom dopisu odbio zamolbu Zagreba za terminima u Areni Zagreb, koji su uključivali pet utakmica u Ligi prvaka i tri u regionalnoj SEHA ligi, u izjavi za Hinu istaknuo je vjeru da će rješenje za igranje utakmica Lige prvaka u Areni biti pronađeno.

 

“Mi u ovom trenutku nemamo sredstva kojima bi mogli platiti troškove Arene Zagreb, sve dok ne bude napravljen rebalans proračuna. No, prije dva dana na Skupštini Sportskog saveza Grada Zagreba je PPD Zagrebu odobreno 1,5 milijuna kuna. Za potrebe SEHA lige preuređena je Kutija šibica. Doista nije isplativo igrati utakmice koje posjećuje 500 do 800 ljudi u dvorani za 15.000 ljudi. Ako postoji neka utakmica SEHA lige koja će privući veliki broj gledatelja, onda ima smisla igrati u Areni. No, Liga prvaka će se igrati u Areni, a gdje bi drugdje”, izjavio je pročelnik Lovrić.

Direktor PPD Zagreba Ante Ančić u Lovrićevim je riječima pronašao neke tvrdnje na koje je želio odgovoriti i dodatno ih pojasniti, kako bi dobili pravu sliku o problemu koji muči čelnike višestrukog europskog prvaka – nedostatku odgovarajućeg prostora u Zagrebu za igranje međunarodnih utakmica.

“Prvo, istina je da su nam odobrena sredstva od 1,5 milijuna kuna, ali ona su strogo namjenska i bit će utrošena na međunarodne programe. Ne mogu biti utrošena ni na što drugo. Drugo, pozivam sve da dođu u Kutiju šibica i vide što je napravljeno. Uređena je jedna svlačionica, jer nismo dobili ni trećinu potrebnih sredstava za preuređenje. Što se tiče termina koje smo tražili, radi se o tri utakmice u SEHA ligi protiv najboljih momčadi, Vardara, Veszprema i Meškova. Uvjereni smo da će na te utakmice doći najmanje 3000 gledatelja. Ja nisam političar, mene zanima samo sport”, u jednom je dahu izgovorio direktor PPD Zagreba Ante Anić.

Prema Zagrebovom zahtjevu, prva utakmica koju su željeli igrati u Areni bila je ona protiv skopskog Vardara koja je na rasporedu 12. rujna, pet dana prije sraza s Kielom u EHF Ligi prvaka. No, ako Zagrebovom zahtjevu ne bude udovoljeno, hrvatski će prvak protiv Vardara, po svemu sudeći, igrati u Varaždinu.

Komentiraj