EPA/CHRISTIAN BRUNA

Ancelotti ipak ne želi biti talijanski izbornik

Carlo Ancelotti je odbio mjesto talijanskog izbornika koje je prazno od studenog prošle godine i eliminacije Azzurra u doigravanju za SP u Rusiji, pišu u nedjelju talijanski mediji.

“Corriere dello Sport” i “Gazzetta dello Sport” pišu kako je Ancelotti, koji je bez kluba otkako je smijenjen u minhenskom Bayernu prošle jeseni, u subotu telefonski obavijestio Talijanski nogometni savez (FIGC) da ne prihvaća njihovu ponudu.

U utorak je većina talijanskih medija pisala o sastanku između Ancelottija i predstavnika FIGC-a Roberta Fabbricinija i bivšeg nogometaša Milana Alessandra Costacurte. Ti su mediji tada pisali i kako je Ancelotti sklon prihvaćanju dužnosti izbornika.

Osim njega, na popisu eventualnih kandiadata za izbornika nalalaze se još imena Roberta Mancinija (Zenit St Pétersbourg), Antonia Contea (Chelsea) i Claudia Ranierija (Nantes).

Azzuri nemaju izbornika od odlaska Gian Piera Venture koji je smijenjen nakon što je Švedskau doigravanju za SP u Rusiji eliminirala Italiju.

U iščekivanju novog izbornika, privremeno tu dužnost obavlja 46-godišnji Luigi Di Biagio, bivši igrač Intera i Rome i trener mladih nada.

Komentiraj