ANCELOTTI BIJESAN “Moramo uzeti stvar u svoje ruke”

Marko Prpic/PIXSELL

Nogometaši Napolija poraženi su sinoć od Intera 1:0, završivši utakmicu s dva igrača manje. Ipak, nogomet će ostati u drugom planu derbija talijanskog Boxing Dayja.

Navijači Intera cijelu su utakmicu rasistički vrijeđali stopera Napolija Kalidoua Koulibalyja. Sudac nije reagira. Sam Koulibaly zaradio je isključenje, nakon što mu je sudac dao drugi žuti karton zbog asrkastičnog aplauza. Isključen je i Lorenzo Insigne zbog koškanja s Baldeom.

Trener Napolija nakon utakmice rekao je kako je tri puta od suca zatražio da prekine susret. “Koulibaly je bio nervozan i atmosfera nije bila dobra. Nastavili su utakmicu iako smo tri puta tražili prekid”, rekao je ljutiti Ancelotti, te se obrušio na čelnike talijanskog nogometa.

“Govore nam da će se utakmice prekidati, ali kada? Nakon pet ili šest upozorenja? Možda moramo uzeti stvar u svoje ruke i sami prestati igrati. Vjerojatno će nam uzeti bodove ako napustimo teren, ali spremni smo i na to. Ovakve stvari nisu dobre za talijanski nogomet”, rekao je.

Koulibaly se oglasio preko društvene mreže Twitter. “Razočaran sam porazom, ali više što sam ostavio svoju braću. Ali ponosan sam na boju moje kože. Ponosan sam Francuz, Senegalac, Napolitanac, čovjek”, napisao je.

Komentiraj