ANALITIČARI: “Bernardić nije pregažen, a Plenković nije izgubio birače”

Analitičari Žarko Puhovski i Krešimir Macan komentirali su u ponedjeljak RTL-ovu debatu Davora Bernardića i Andreja Plenkovića.

“Plenković je dvaput imao lapsus oko umrlih od koronavirusa, a Bernardić ima lošu neverbalnu komunikaciju. Izgleda neuvjerljivo i kao da traži pomoć. Plenković ga je “fiksirao””, rekao je Macan o temi koronavirusa dodajući da će Plenković Bernardiću o koronavirusu objasniti sve iz glave.

“Plenković je superioran neverbalno, što je čudno za premijera”, dodao je Puhovski o početnim minutama debate. “Neverbalno Bernardić ne može ništa. Sve što se ne govori je na Plenkovićevoj strani”, ističe.

Na temi ekonomije i gospodarstva, smatra Macan, Bernardić nije bio uvjerljiv i izabrao je populistički pristup. Puhovski je dodao da bi uz populistički sadržaj trebala ići i populistička forma, bez papira.

“Da jedan od njih prizna barem malu grešku, dobiva”, kaže Puhovski.

Macan kaže da Plenković ‘ubija’ kada dođe na temu ekonomije. Na sredini debate PLenković je izgubio živce, što, smatraju analitičar, nije smio učiniti.

Plenković je, dodaju, puno docirao. “Isti Milanović, isti Sanader”, kaže Puhovski. “Bernardića je sjajno pripremio onaj tko ga je pripremao. Uspješno “tjera” Plenkovića da mu docira”, istiće Macan, a Puhovski kaže da je čudno da nije iskoristio to da, prema tri od četiri ankete, Restart koalicija dobiva.

“Za dom spremni”, da ili ne? Bernardić je bio jasan. Plenković se pozvao na Račana, a Puhovski ističe da Bernardić ne zna reći da je Tuđman više od svih bio protiv HOS-a.

“Bernardić je puno bolji nego se očekivalo, to je za njega dobro. Nije pobijedio, ali nije ni izgubio”, smatra Macan o temi obrazovne reforme.

“Očekivalo se da će Bernardić biti pregažen, ali on drži poziciju, dugo se pripremao i to je u redu. Svaki je jednom bio pripravnik za premijera”, smatra Macan, a Puhovski se slaže da je sve ispalo dobro za Bernardića.

Macan je na kraju poručio da nema pobjednika. “Bernardić nije pregažen, a Plenković nije izgubio svoje biračko tijelo. Nitko nije dobio neodlučne”, kazao je, a Puhovski je zaključio: “Bernardić je izvedbu upropastio neverbalnom komunikacijom, a Plenković nevjerojatnom bahatošću.”

Komentiraj