Ana Tuškan: “Željeli bismo da se zaposlenicima ponudi mogućnost izbora cjepiva”

Tajnica Sindikata učitelja Ana Tuškan u ponedjeljak je komentirala povratak djece u školske klupe i cijepljenje nastavnika.

Rekla je da su reakcije učitelja različite, ovisno o županijama i donesenim odlukama. Ana Tuškan je, gostujući na N1 televiziji, dodala da je 60 posto učenika u školskim klupama te da je velik dio učitelja i roditelja zabrinut. Kao velik problem ističe mali broj testiranja i asimptomatske slučajeve.

“Velik problem je da se sve prelama preko leđa učitelja. Imamo suprotstavljena mišljenja, a učitelji i zaposlenici ne donose mjere, oni ih provoditi”, rekla je i komentirala izjavu ministra obrazovanja Radovana Fuchsa da su djeca širitelji, ali ne i super-širitelji. “I širitelji i super-širitelji su floskule, skreće pažnju s problema. Takve priče ne doprinose rješavanju problema. Trebamo se ugledati na zemlje koje su uvele komplete samotestiranja, postoji i praksa cijepljenja roditelja čija djeca imaju kronična oboljenja”, poručila je Ana Tuškan,.

Sutra će, kaže, imati konkretne podatke o interesu za cijepljenjem nastavnog i nenastavnog osoblja. “Interes postoji, ali velik broj žena ima strahove prema jednom cjepivu. Željeli bismo da se zaposlenicima ponudi mogućnost izbora cjepiva, ipak je u sustavu 86 posto žena. Problem je i što su prioritetnu skupinu podijelili na dvije podgrupe, očito je da cjepiva nema dovoljno. Svi zaposlenici jednako su važni”, zaključila je.

Komentiraj