Ana Šimić bez finala u skoku u vis, Ryan Crouser ponovio Rio, Parchment iznenadio na 110 prepone

Ana Šimić se nije uspjela plasirati u finale skoka u vis, preskočenih 186 cm bilo je za 9 centimetara kraće od visine potrebne za finale. “Natjecanje je bilo dobro i nisam previše razočarana jer sam u zadnji trenutak izborila normu. Nisam previše ni trenirala, tako da si ne mogu ništa zamjeriti”, rekla je Šimić.

Ryan Crouser je na prilično dominantan način došao do druge uzastopne zlatne olimpijske medalje u bacanju kugle. Već u prvoj seriji je bacio kuglu do 22.83, olimpijskog rekorda. Nastavio je u sličnom tonu, još dva puta postavljao novi olimpijski rekord, a ovaj treći – iz zadnje serije, je i drugi rezultat svih vremena – 23.30, samo 7 cm manje od njegovog svjetskog rekorda.

„Deda, uspjeli smo, olimpijski prvak“, napisao je Crouser na papiru nakon osvajanja zlata. Djed mu je umro dan prije puta u Tokio. „On je bio moj najveći navijač, dodao je Crouser.

Srebro je uzeo Amerikanac Joe Kovacs sa 22.65 koji je i u Riju bio iza Crousera, a brončani Novozelanđanin Tomas Walsh sa 22.47.

Portugalac rođen na Kubi Pedro Pichardo je osvojio zlato u troskoku sa nacionalnim rekordom 17.98. Pichardo ima osobni rekord 18.08, ali iz 2015. godine, kada je još imao kubansko državljanstvo. „Troskokom se bavim od šeste godine, i od tada do danas imao sam jedan san, osvojiti olimpijsko zlato“, rekao je 28-godišnji Pichardo. „San je sada stvarnost, ali imam još snova koje želim ostvariti“.

Yaming Zhu je doskočio na osobni rekord 17.57 i uzeo srebro za Kinu, dok je brončani Fabrice Hugues Zango sa 17.47 donio Burkini Faso prvu olimpijsku medalju. Dvostruki olimpijski i četverostruki svjetski prvak Christian Taylor propustio je Tokyo zbog ozljede.

Hansle Parchment iznenađujuće je osvojio zlato na 110 metara prepone ispred aktualnog svjetskog prvaka i vlasnika drugog najbržeg rezultata u povijesti Granta Hollowaya. Jamajčanin Parchment je pobijedio sa 13.04, pet stotinki brže od Amerikanca Hollowaya i šest od sunarodnjaka Ronalda Levyja. Parchment ima srebro sa SP u Pekingu 2015 i broncu sa Igara 2012.

„Najbolji osjećaj, najboljih osjećaj“, ponavljao je 31-godišnji 195cm visoki Jamajčanin. „Toliko naporno sam trenirao. Nevjerojatno da sam prestigao ovog momka (Hollowaya). Mislim da ovo od mene nije nitko očekivao“.

Komentiraj