Ivan Marinković

Ana Rucner će spektakularnim koncertom u nedjelju zatvoriti Floraart

Kako je izgledala čajanka u vrtovima Škotske prije 400 milijuna godina, piknik uz rijeku u blizini Chicaga prije 300 milijuna godina ili sunčanje na kredskom otoku Hvaru s dinosaurima, mogli su doznati svi koji su posjetili zanimljivu radionicu o pradavnim vrtovima na 53. Floraartu, koji se do 03. lipnja održava na zagrebačkom Bundeku.

Brojna predavanja i edukativni program dali su odgovore i na pitanja zbog čega neko cvijeće možete pronaći samo u određenim bojama, kako amaterske fotografije učiniti pravim malim umjetničkim dijelom…

“U petak nas očekuje zanimljivo predavanje o najstarijim stablima te prezentacija najljepših kućnih vrtova Zagreba i Zagrebačke županije. U subotu će se prezentirati izrada kokedame – novog trenda u cvjećarstvu, varijante u kojoj se biljke omataju mahovinom bez lonca i na taj način se dobiju vrlo atraktivni dekorativni elementi u prostoru. Bit će riječi i o maceratima i hidrolatima od cvijeća, a na Floraartu ove godine predstavljamo i nekoliko zanimljivih knjiga poput proširenog izdanja knjige ‘Travnjaci’ Nikole Samardžije i brošure ‘Urbano šumarstvo za početnike“, istaknula je Vesna Čuljat, magistrica inž. agronomije iz Zrinjevca.

Floraart oduvijek je zanimljiv srednjoškolcima koji ga posjećuju svake godine u velikom broju i natječu se u aranžiranju cvijeća. Ovogodišnje natjecanje s temom ‘Procvjetali okvir’ pokazalo je da su učenici pravi cvjetni virtuozi, a prvo mjesto pripalo je Ani Huzjak iz Prirodoslovne škole Karlovac.

Ove godine izložbu cvijeća obilježio je bogat glazbeni program kroz koncerte brojnih kulturno-umjetničkih društava i zborova iz Zagreba i Zagrebačke županije te nastupe klape ‘Nostalgija’, ‘Damira Kukuruzovića Django groupa’, ‘Paganini benda’, Mirka Švende, Ivane Galić i gospel sastava ‘The Messengers’.

U nedjelju, posljednjeg dana ovogodišnjeg Floraarta, na sceni glavne pozornice okupit će se više od 30 vrhunskih glazbenika. Uz puhački orkestar DVD-a Moravče, vokalni ansambl Arije – četiri bivše Ladarice i Filip Gjud bend, violončelistica svjetskog glasa Ana Rucner, prenijet će emociju i strast najpoznatijih romskih skladbi. Ne propustite ovaj glazbeni spektakl s početkom u 20 sati.

Izložba je otvorena svaki dan od 9 do 21 sat. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Komentiraj