HINA

AMPULE NISU UZROKOVALE POŽAR Krstičević: “Vojska je tu pomoći svom narodu”

Minstar obrane Damir Krsičević, unutarnjih poslova Davor Božinović i prometa Oleg Butković u ponedjeljak poslijepodne su se obratili javnosti, nakon sastanka u Benkovcu.

“Vojska je tu pomoći svom narodu. Ova sezona je jedna od najgorih protupožarnih sezona. Dosad smo obavili preko 12 tisuća letova, od toga samo 2000 na požarištu. Potrošeno je preko milijun 200 tisuća litara goriva. Vidimo koliki je angažman zračnih snaga”, rekao je Krstićević koji se ispričao ljudima na cesti i turistima.

“Nije lako biti u koloni i čekati. Zamolio bih malo strpljenja. Vidjet ćemo da li postoji mogućnost da se poveznica Zadar-Zagreb stavi pod kontrolu. Došli smo vidjeti što se može napraviti da se ovaj požar što prije stavi pod kontrolu”, dodao je.

Krstičević je rekao kako je trenutno angažirano preko 100 vojnika, a spremno je još 200.” Rade u sinergiji s vatrogascima, brane kuće. Rade ogroman posao. Imamo još snaga ako je potrebno – vatrogastvo treba reagirati i mi smo spremni staviti se na raspolaganje. Vidjeli ste da se ova vlada sustavno bavi sigurnosti. prepoznali smo da imamo puno novih ugroza s kojima je suočena Hrvatska jedna od njih su i otovreni požari”, rekao je ministar obrane, kako prenosi N1.

Ministar Božinović demantirao je da su ampule s fosforom uzrok požara. “Što se tiče ampula o kojima je bilo riječi izvidi su pokazali da se ne radi o fosfornom punjenjem već se radi o jednoj dječjoj igri. Nema govora o tome da se radi o toj vrsti podmetanja. Da li ga ima – to ne možemo isključiti. Postoje izvidne radnje prema pojedincima za požar u Kistanjama”, rekao je Božinović.

Butković je priznao da su rampe na autocesti možda mogli i ranije podići, ali dodaje da je sada stanje normalizirano.

Komentiraj