Amerikanci hvale vrhunske rezultate liječenja karcionoma u Radiochirurgiji Zagreb

Dr. Patrick Kupelian, potpredsjednik vodeće američke tvrtke Varian, svjetskog lidera u izradi radioterapijskih i radiokirurških uređaja, u ponedjeljak je sa suradnicima posjetio Radiochirurgiju Zagreb. Susreo se s  vodstvom specijalne bolnice te s ključnim članovima tima kako bi se osobno uvjerio u postignute rezultate te razmijenio iskustva u liječenju karcinoma.

“Ovo je impresivno! Radiochirurgia Zagreb svojim se rezultatima svrstala među vodeće klinike za liječenje inoperabilnog raka gušterače na svijetu. Ovo je odličan primjer suradnje između radioonkologa i kirurga”, izjavio je dr. Kupelian dodajući da je morao doći osobno upoznati  vrhunski tim ljudi koji koristi i tehnologiju njihove tvrtke.

Predstavnici Variana izjavili su da su zainteresirani za ovakva stručna znanja kojima mogu poboljšati vlastito istraživanje i razvoj kao i tehnologiju za liječenje karcinoma. Stoga je za vrijeme posjeta dogovorena i znanstvena suradnja Variana s Radiochirurgijom Zagreb.

“Nama je ovo dodatno priznanje za iskorake koje smo u postigli u liječenju karcinoma i ponosni smo što naš rad može doprinijeti razvoju novih tehnoloških rješenja u ovom području. Interes Variana za produbljenjem suradnje osobito na području istraživanja i razvoja, dokaz je kako se o spoju vrhunskog medicinskog kadra i najmodernije tehnologije kojom Radiochirurgia Zagreb raspolaže sve više priča u svjetskim medicinskim krugovima”, kazao je prof. dr. sc. Dragan Schwarz, ravnatelj Radiochirurgije Zagreb.

 

Komentiraj