Borit ću se protiv američkog rasizma po pitanju marihuane, tvrdi Seth Rogen

Seth Rogen, glumac koji je i veliki borac za legalizaciju marihuane zbog čega je glumio u nekoliko filmova u kojima su glavni likovi „napušeni“, izjavio je u intervjuu za New York Times kako je ponosan što ga se često spominje u kontekstu „trave“. On podržava organizacije kao što je Marijuana Policy Project koja se bori za legalizaciju marihuane, ali je istaknuo kako je njegov slijedeći korak borba protiv zakonskog sustava u kojem se crnci i Latinoamerikanci daleko češće hapse zbog korištenja marihuane u odnosu na ljude druge boje kože. „Učinit ću se što je u mojoj moći da razotkrijem američku rasističku politiku po pitanju marihuane“, izjavio je Seth Rogen.

„Nećemo se ustručavati voditi neugodne razgovore i uvijek ćemo podsjećati javnost kako u ovom trenutku postoje ljudi koji su u zatvoru zbog marihuane i kojima su životi uništeni zbog marihuane“, najavljuje poznati glumac koji je u nastavku intervjua ispričao kako mu marihuana, koju je počeo pušiti kao tinejdžer, pomaže da normalno funkcionira.

„Svijet povremeno nije ugodno mjesto ni za mene ni za mnoge druge ljude“, ustvrdio je Rogen koji je objasnio kako mu marihuana pomaže da normalno funkcionira. Za njega je pušenje marihuane jednako kao i svakodnevno oblačenje cipela te stavljanja naočala. „Mogu li hodati bosonog cijelog dana? Možda. Ali zašto?“, ustvrdio je Rogen.

Seth Rogen, zajedno sa svojim poslovnim partnerom Evanom Goldbergom, trenutno piše scenarij za film o Scottyu Bowersu koji je u davnim danima bio poznat kao čovjek koji je dogovarao ljubavne spojeve za brojne hollywoodske zvijezde. Luca Guadagnino režirati će taj biografski film.

Komentiraj