Kandidati na američkim predsjedničkim izborima Donald Trump i Hillary Clinton odlučili su rezultate izbora u noći s utorka na srijedu čekati u New Yorku, a njihovi se izborni stožeri nalaze na udaljenosti od tri kilometra.

Trump je izabrao jedan veliki relativno običan hotel na 6. aveniji, a Clinton je unajmila ogroman konferencijski centar Javits. Između dviju zgrada je udaljenost od oko tri kilometra, a na tom su prostoru koncentrirani neboderi i slavna mjesta koja u očima svijeta utjelovljuju američku moć. Na ulicama tog dijela grada miješaju se turisti i stanovnici, umorni od izborne kampanje koja je polarizirala zemlju.

U hotelu Hilton Midtown ništa ne naslućuje mogući šok koji bi predstavljala ipak neočekivana pobjeda anti-establishment kandidata u republikanskim bojama. Gosti se guraju, hotel je pun. Na drugom katu, radnici završavaju postavljanje ogromnih ekrana u Trumpovim bojama u dvorani koja može primiti 2360 osoba.

Hillary Clinton će se sa svojim pobornicima sastati tijekom večeri u centru Javits, u konferencijskoj dvorani slavnog staklenog plafona, na obalama rijeke Hudson, gdje se nada postati prvom predsjednicom Sjedinjenih Država.

Komentiraj