Američko Ministarstvo pravosuđa uložilo žalbu protiv suspenzije zabrane putovanja u SAD

EPA/ERIK S. LESSER

Američko Ministarstvo pravosuđa uložio je žalbu protiv suspenzije kojom je sud poništio zabranu predsjednika Trumpa da građani iz sedam uglavnom muslimanskih zemlja mogu putovati u SAD.

Američki predsjednik Donald Trump nazvao je u subotu presudu suca Jamesa Robarta iz Seattlea “smiješnom”, i obećao kako će vratiti svoju raniju odluku.

Trumpova zabrana prošlog tjedna dovela do masovnih prosvjeda i do zbrke u američkim zračnim lukama. Oko 60 tisuća viza opozvano je nakon Trumpove zabrane.

U podnesku Ministarstva pravosuđa u subotu Trump je naveden kao jedan od podnositelja u svojstvu predsjednika, zajedno s tajnikom za Unutarnju sigurnost Johnom Kellyjem i državnim tajnikom Rexom Tillersonom.

U međuvremenu, američki predsjednik bjesnio je na Twitteru protiv suca Robarta. Mišljenje toga tzv. suca, koje bi trebalo biti daleko od naše zemlje, smiješno je i bit će poništeno, napisao je Trump.

Trump je kasnije dodao još jedan twitt : “Do čega naša zemlja dolazi kad jedan sudac može zaustaviti zabranu putovanja Domovinske sigurnosti, i bilo tko, čak i s lošim namjerama, može ući u SAD?”

Komentiraj