EPA/JOHN ANGELILLO / POOL

Američki istražitelji prikupili dovoljno dokaza protiv Flynna

Američki istražitelji prikupili su dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Michaela Flynna, bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost predsjednika Donalda Trumpa, objavio je u nedjelju NBC.

Bivši Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost Flynn u fokusu je istrage posebnog istražitelja Roberta Muellera o upletenosti Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. i morao je podnijeti ostavku samo nekoliko tjedana nakon što je preuzeo dužnost zbog laganja o kontaktima s ruskim veleposlanikom.

Istražitelji razgovaraju s očevicima o njegovim lobističkim projektima, “uključujući pitanje je li prao novac ili lagao saveznim agentima o svojim prekomorskim kontaktima”, objavio je NBC, citirajući troje ljudi upoznatih s istragom.

Istražuje se je li možda pokušao ‘srediti’ izručenje turskog klerika Fethullaha Gulena u zamjenu za milijune dolara.

Gulen, kojeg turska vlada optužuje da stoji iza neuspjelog pokušaja državnog udara prošle godine, ima stalno boravište u SAD-u i Turska traži njegovo izručenje.

Ranije ove godine otkriveno je da je Flynn prošle godine radio preko svoje obavještajne tvrtke za turskog poslovnog čovjeka što je moglo koristiti turskoj vladi.

Komentiraj