‘Rogue One: A Star Wars Story’ zaradio je 155 milijuna dolara u Americi, te još 135.5 milijuna dolara u kinima diljem svijeta. Ukupna zarada u debitanstkom vikendu tako je prešla 2920 milijuna dolara, što je drug najbolje otvaranje svh vremena za mjesec prosinac. Najbolje otvaranje ima prošlogodišnji ‘Star Wars: The Force Awakens’, piše Hollywood Reporter.

‘Rogue One’ je snimljen ua 200 milijuna dolara, a režirao ga je Gareth Edwards. Radnja je smještena prije ‘Star Wars: Episode IV — A New Hope’ iz 1977. godine, a prati skupinu pobunjenika predvođenu Jyn Erso (Felicity Jones), koji se dokopaju planova za Death Star. U filmu glume i Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk, Riz Ahmed, Jiang Wen te Forest Whitaker.

Puno gore prošao je Will Smith sa svojim novim filmom ‘Collateral beauty’, koji je zaradio samo 7 milijuna dolara u Americi. Na međunarodnim kino blagajnama ‘utržio’ je 14 milijuna. Trošak snimanja bio je 36 milijuna dolara, a Smith glumi uspješnog poslovnjaka koji, pogođen tragedijom, piše pisma ljubavi, smrti i vremenu i – dobiva odgovor na njih. Uz Smitha, u filmu glume Kate Winslet, Helen Mirren, Keira Knightley, Edward Norton, Michael Pena i Naomie Harris.

AMERIČKI BOX OFFICE:

01. Rogue One: A Star Wars Story (155 milijuna)
02. Moana (11.7)
03. Office Christmas Party (8.5)
04. Collateral beauty (7)
05. Fantastic Beasts and Where to Find Them (5)
06. Manchester by the Sea (4.2)
07. La La Land (4)
08. Arrival (2.8)
09. Doctor Strange (2)
10. Nocturnal Animals (1.4)

Komentiraj