Američke tvrtke i dalje najviše traže IT stručnjake, razvojne programere i inženjere

Unsplash/Arif Riyanto

Američki ured za statistiku rada (US Bureau of Labor Statistics) je objavio podatke i statistike, koje su pokazale da je do kraja svibnja trećina svih objavljenih oglasa za posao isticala potrebu za uslugama ili zapošljavanjem razvojnih programera, IT stručnjaka i inženjera, prenosi ictbusiness.info.

Stanje na američkom tržištu rada u tehnološkom sektoru pokazuje stalan rast. Objavljeno je 2,2 milijuna oglasa u dosadašnjem dijelu godine, što je rast od 52 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Tvrtke često zapošljavaju nove zaposlenike, a najviše se traže  stručnjaci koji se bave novim tehnologijama i razvojem.  Potražnja za IT stručnjacima zabilježena je u raznim granama, od financija, industrije, maloprodaje, obrazovanja, zdravstva, znanosti, tehničkih usluga.

Ovakvi podaci i kretanja su slični u brojnim svjetskim državama, svjetske vlade i državne institucije ističu da je IT i dalje odgovor na nezaposlenost. Put do stjecanja znanja, savladavanja potrebnih vještina je naporan, ali se na kraju isplati.

Komentiraj