FaH

AMERIČKE FINANCIJSKE SANKCIJE: Pjongjang upozorava Washington na “nezamislive posljedice”

Sjeverna Koreja upozorila je Sjedinjene Države na “nezamislive posljedice” njezine neprijateljske politike, nakon najave novih američkih financijskih sankcija protiv Pjongjanga.

 Te nove sankcije samo će “ojačati neovisni duh i snažne napore” radnika u industriji oružja, rekao je u srijedu navečer u priopćenju glasnogovornik sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova.

“Ako Sjedinjene Države nastave na ovaj način svoju anakronu politiku protiv sjevernokorejskog režima, to će imati nezamislive posljedice”, dodao je glasnogovornik, ali nije pojasnio na kakve posljedice misli.

On se ipak založio za “zaključivanje mirovnog sporazuma sa SAD-om” kako bi se stavila točka na njezinu neprijateljsku politiku koja je “uzrok svih problema”.

“Trajni mir i stabilnost neće biti mogući na korejskom poluotoku dok ne prestane neprijateljska politika SAD-a prema Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji i sve dok se ne ublaže neprijateljski odnosi”.

SAD su 8. prosinca usvojile nove financijske sankcije protiv šest pojedinaca i nekoliko komapnija povezanih sa širenjem oružja.

Komentiraj