Zagreb je jedini grad u regiji u koji dolaze na europskoj turneji

Po mišljenju mnogih glazbenih znalaca, Melvins su jedan od najutjecajnijih bendova koji nikada nije podlegao komercijalnom koketiranju. Konkretno, kako su The Melvins uvijek bili korak ispred drugih, što je često u raskoraku s tržišnim uspjehom, tako je i ugovor s prestižnom diskografskom kućom Atlantic Records nakon tri objavljena albuma raskinut, a oni se vraćaju nezavisnom statusu. Nakon kratkog zadržavanja na legendarnoj Amphetamine Reptille etiketi, konačno su se skrasili na Ipecacu, iznimno agilnoj izdavačkoj kući u vlasništvu još jednog glazbenika i prijatelja na kojeg su The Melvins izvršili ogroman utjecaj, Mikea Pattona, člana Faith No More. U karijeri su objavili 22 studijska albuma.

Grupa The Melvins je osnovana 1983., a prvi album ”Gluey Porh Treatments” su objavili 1987. Legenda kaže kako je pjevač i gitarist grupe Buzz Osborne, poznat i kao King Buzzo, naučio Kurta Cobaina svirati gitaru jer su obojica iz Aberdeena. Ujedno se navode i kao jedni od rodonačelnika žanra stoner rock iz kojeg se naknadno razvio i grunge. Osborne i bubnjar Dale Crover jedini su stalni članovi bend. Ponekad nastupaju kao trio, a ponekad kao kvartet. Njihov ”prljav i sluzav”zvuk dao je mnogim bendovima vjetar u leđa zbog čega su navodno slavu doživjele i grupe Nirvane i Soundgardena. U Zagreb dolaze u sklopu velike europske turneje tijekom koje će održati 25 nastupa.

Komentiraj

PREKO MELVINS
Podijeli objavu
Prethodni članakNOVA Nokia 3310 po cijeni od 12 eura
Sljedeći članakOČEKUJTE NASTAVAK Novi film o Bladeu mogao bi biti o njegovoj kćeri
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.