LAA

AMERIČKA GLAZBENICA ODRŽAT ĆE SAMOSTALNI KONCERT U TVORNICI KULTURE 9. RUJNA Cat Power napokon u Zagrebu

Nakon što više od 20 godina oduševljava publiku širom svijeta, Charlyn Marie Chan Marshall, umjetničkog imena Cat Power, američka glazbenica, glumica, a povremeno i model, napokon će posjetiti Zagreb i održati samostalni koncert u Tvornici kulture, u petak, 9. rujna.

Mnogi je opisuju kao uzbudljivu, emotivnu, karizmatičnu i nevjerojatno talentiranu glazbenicu. Cat Power spada među desetak važnijih svjetskih kantautorica posljednjih dvadesetak godina, rame uz rame s autoricama poput Fione Apple. Uvelike je utjecala na generacije mlađih glazbenica, kako diljem svijeta tako i kod nas pa se očekuje da će brojne mlade hrvatske kantautorice, ali i kantautori oduševljeno pozdraviti njeno prvo hrvatsko gostovanje.

Cat Power ime je preuzela od svog prvog benda i u karijeri je prošla raznolike glazbene faze, od punka, folka i bluesa, preko soula do intrigantne elektronike koja prevladava na posljednjem albumu ‘’Sun’’. Upravo njega smatra svojim ponovnim rođenjem, pločom koja odiše samopouzdanjem i ambicijom. ‘’Album ‘Moon Pix’ temeljio se na apsolutnoj izolaciji i opstanku u svakodnevnoj borbi. ‘Sun’ ne gleda natrag, nego te diže, tjera da samouvjereno kročiš u vlastitu budućnost’’, izjavila je povodom objavljivanja tog albuma, a u Zagrebu će, osim svog dosadašnjeg opusa, predstaviti i pjesme s nove ploče koju će uskoro objaviti.

U 20-ak godina karijere Cat Power je globalnu slavu postigla četvrtim albumom ‘’Moon Pix’’, a potom i albumom obrada ‘’The Covers Record’’, na kojem je obradila pjesme izvođača kao što su Mick Jagger, Bob Dylan i Lou Reed. Nedugo nakon toga uslijedio je album ‘’You Are Free’’, na kojem je surađivala s frontmenom grupe Pearl Jam Eddiejem Vedderom i Daveom Grohlom. Godine 2008. ponovo je objavila album obrada ‘’Jukebox’’, na kojem je svirala pjesme autora kao što su Liza Minelli, Hank Williams, James Brown, Janis Joplin i Joni Mitchell. Posljednji, deveti album ‘’Sun’’, objavila je 2012.

Komentiraj