Nakon što više od 20 godina oduševljava publiku širom svijeta, Charlyn Marie Chan Marshall, umjetničkog imena Cat Power, američka glazbenica, glumica, a povremeno i model, napokon će posjetiti Zagreb i održati samostalni koncert u Tvornici kulture, u petak, 9. rujna.

Mnogi je opisuju kao uzbudljivu, emotivnu, karizmatičnu i nevjerojatno talentiranu glazbenicu. Cat Power spada među desetak važnijih svjetskih kantautorica posljednjih dvadesetak godina, rame uz rame s autoricama poput Fione Apple. Uvelike je utjecala na generacije mlađih glazbenica, kako diljem svijeta tako i kod nas pa se očekuje da će brojne mlade hrvatske kantautorice, ali i kantautori oduševljeno pozdraviti njeno prvo hrvatsko gostovanje.

Cat Power ime je preuzela od svog prvog benda i u karijeri je prošla raznolike glazbene faze, od punka, folka i bluesa, preko soula do intrigantne elektronike koja prevladava na posljednjem albumu ‘’Sun’’. Upravo njega smatra svojim ponovnim rođenjem, pločom koja odiše samopouzdanjem i ambicijom. ‘’Album ‘Moon Pix’ temeljio se na apsolutnoj izolaciji i opstanku u svakodnevnoj borbi. ‘Sun’ ne gleda natrag, nego te diže, tjera da samouvjereno kročiš u vlastitu budućnost’’, izjavila je povodom objavljivanja tog albuma, a u Zagrebu će, osim svog dosadašnjeg opusa, predstaviti i pjesme s nove ploče koju će uskoro objaviti.

U 20-ak godina karijere Cat Power je globalnu slavu postigla četvrtim albumom ‘’Moon Pix’’, a potom i albumom obrada ‘’The Covers Record’’, na kojem je obradila pjesme izvođača kao što su Mick Jagger, Bob Dylan i Lou Reed. Nedugo nakon toga uslijedio je album ‘’You Are Free’’, na kojem je surađivala s frontmenom grupe Pearl Jam Eddiejem Vedderom i Daveom Grohlom. Godine 2008. ponovo je objavila album obrada ‘’Jukebox’’, na kojem je svirala pjesme autora kao što su Liza Minelli, Hank Williams, James Brown, Janis Joplin i Joni Mitchell. Posljednji, deveti album ‘’Sun’’, objavila je 2012.

Komentiraj

PREKOLAA
Podijeli objavu
Prethodni članakREAKCIJE NA SRAMOTNI NAPAD Maras: “Bandiću, ja sam rodio”; Petrov: “Bandić se mora povući iz
Sljedeći članakARCOTEL ALLEGRA Joe’s bar predstavio voćne koktele kakve još niste probali
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.