„American Utopia“ Davida Byrnea dobit će Special Tony Award

Glazbeno scensko djelo Davida Byrnea ‘American Utopia’ i ‘Freestyle Love Supreme’ Lin-Manuela Mirande dobit će posebne nagrade na dodjeli nagrada Tony 2021. godine.

Oba showa naprasno su prekinuta prošlog proljeća zbog pandemije COVIDA-19, a nastavit će se prikazivati ove jeseni. ‘American Utopia’ je projekt Davida  Byrnea i 11 pratećih glazbenika koji izvode njegove pjesme. Snimka showa koju je režirao Spike Lee emitirana je i u programu HBO. ‘Freestyle Love Suprem je mjuzikl redatelja Thomasa Kaila i tvorca Lin-Manuela Mirande s učiteljem improvizacije Anthonyjem Venezialeom zasnovan na komičnoj hip-hop grupi osnovanoj 2004. godine.

Bosses of Broadway Advocacy Coalition, antirasistička neprofitna organizacija koju su 2016. godine osnovali afroamerički djelatnici Broadwaya također će dobit Special Tony Award.

Heather Hitchens, izvršna direktorica i predsjednica suorganizatora American Theatre Wing i Broadway League je izjavila: “U ovako neobičnoj kazališnoj godini oduševljeni smo što ćemo dodijeliti ove posebne nagrade Tony trima tako zaslužnim primateljima.

Broadway Advocacy Coalition pružio je odličnu platformu za marginalizirane članove naše kazališne zajednice i dala im alat koji će nam svima pomoći da napredujemo u težnji ka nepristranosti. Dvije produkcije ‘American Utopia’ Davida Byrnea i ‘Freestyle Love Supreme’, vode kazalište na jednu novu razinu, održavajući prezentacije izvan klasičnih okvira i koje su izašle izvan pozornica i dovele kazalište u domove milijuna ljudi širom svijeta.”

74. dodjela Tony Awards održat će se 26. rujna.

 

Komentiraj