Amazonova skladišta brinu o socijalnoj udaljenosti između zaposlenika

Screenshot YouTube

Amazonova skladišta su uvela nove značajke umjetne inteligencije u svoj sustav, kako bi se kontrolirala odreba socijalne udaljenosti između zaposlenika. Kamere i senzori na stropu skladišta ‘paze’ na pridržavanje te odredbe. Na ovaj način se želi spriječiti moguće širenje zaraze koronavirusom.

Luis Macachus radi za američki mjesečnik i internetski portal Wired, koji se bavi temama i novitetima iz područja razvojnih i informatičkih tehnologija. Prokomentirala je i otkrila javnosti kako Amazon sada koristi nekoliko alata u svrhu praćenja sigurnog razmaka. Najzastupljenije je snimanje radnika kamerom i daljinska detekcija senzorima. Ako su dvije osobe dulje vremena preblizu informacija se šalje menadžeru skladišta. Slično je i s grupnim okupljanjima.

Kompanija je ovu tehnologiju uvela u više od tisuću objekata diljem svijeta. Veći broj zaposlenika s time nema problema. Nadgledavanje na radnom mjestu ih ne smeta.

Traje i eksperimentalno testiranje bluetooth i tehnologija proširene stvarnosti, kakva se upotrebljava za analize nogometnih utakmica.

Komentiraj