Damir Spehar/PIXSELL

Amazon će uložiti u projekte vezane uz održivi razvoj

Amazon će uložiti velika finacijska sredstva u tehnološke projekte, kako bi smanjio utjecaj klimatskih promjena i dala snažnija potpora održivom razvoju na širem nivou, pišu nbcnews.com.

Više medija piše kako će novac biti osiguran iz fonda Climate Pledge Fund, koji će financirati tvrtke u raznim aktivnostima. Najavljeno je kako će projekt osigurati dvije milijarde dolara za transport, logistiku, čistu energiju, proizvodnju različitih materijala i hrane, poljoprivredu.

Velika kompanija je samo jedna u nizu megatvrtki koje podupiru manja poduzeća, udruge i organizacije u ostvarivanju održive budućnosti.  Ističe se kako je Amazon bio kritiziran od strane ekoloških aktivista, dok su prijedlozi o tome da bi se što prije trebalo usredotočiti na borbu protiv klimatskih promjena dolazili i od strane zaposlenika.

Jeff Bezos je rekao da će svaki projekt proći procjenu kako bi što brže bio na putu prema nultoj stopi emisije ugljika.

Zaštita planeta za buduće generacije, smanjenje emisije stakleničkih plinova uz prilagodbu i učenje o modernim proizvodnim pogonima i strojevima su u današnje vrijeme glavni ciljevi brojnih novih i već etabliranih kompanija.

Komentiraj