AMANPOUR: “U Bosni je bilo jasno tko je žrtva, a tko agresor”

“Kad kažemo objektivnost, to ne znači lažno stvarati ekvivalente koje ne postoje. U Bosni je bilo vrlo jasno tko je žrtva, a tko agresor”, izjavila je za N1 američka reporterka Christiane Amanpour, koja je za CNN izvještavala iz rata u BiH, u povodu 25. obljetnice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, koji se obilježava 11. srpnja.

Amanpour je za N1 dala intervju koji će biti objavljen večeras u 20 sati, a televizija je prenijela njegove kratke dijelove. Amanpour su najavili kao “reporterku koja je plač nevinih civila prenijela onima koji ga nisu čuli, nisu razumjeli, ili nisu željeli razumjeti”.

“Bosna me naučila najtežim životnim lekcijama, posebno onu o ljudskom dostojanstvu”, kazala je Amanpour u intervjuu.

“Objektivnost je ono čime se moje kolege i ja vodimo, ali su me često kritizirali oni koji se nisu htjeli uplitati u Bosnu. Kritizirali su me zato što sam izabrala stranu koje sam se držala. No, kada kažemo objektivnost, to ne znači lažno stvarati ekvivalente koje ne postoje. U Bosni je bilo vrlo jasno tko je žrtva, a tko agresor. Istina je naposljetku i izašla na vidjelo”, kazala je ugledna reporterka u intervjuu.

Komentiraj