ALVES PRESTAVLJEN U TORINU Izabrao dres s brojem 23 zbog LeBrona Jamesa

EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Brazilski branič Dani Alves (33) u utorak je predstavljen u Torinu kao novo pojačanje aktualnog talijanskog prvaka Juventusa. Sa ‘Bianconerima’ je potpisao dvogodišnji ugovor. Brazilac je nako osam godina i ‘berbe’ trofeja napustio Barcelonu.

Alves tvrdi kako je vrlo uzbuđen zbog prilike da pomogne Juventusu napraviti europski iskorak. “Velika mi je čast biti ovdje. Izabrao sam Juventus jer je klub sa velikim snovima koje želim pomoći ostvariti. Znam da Juve nije osvojio Ligu prvaka već jako dugo, a žele kombinirati nevjerojatni domaći uspjeh s onim u Europi”, rekao je Alves na predstavljanju na Juvenstusovom stadionu.

Sljedeće će sezone Alves nastupati u dresu s brojem 23 na leđima. Izabrao ga je, kaže, kao počast velikom košarkašu LeBronu Jamesu. “Divim se LeBronu zbog načina na koji se stalno usavršava i nikada se ne zadovoljava postojećom slavom. Uvijek teži nečem višem. Nakon odlaska iz Miamija, gdje je imao dobru karijeru, vratio se sa praskom i ponovno se izmislio. Broj 23 za mene će predstavljati odluku da odem u novu zemlju, upoznam nove siugrače i iskusim nov način nogometa”, rekao je Alves.

Komentiraj