Antonio Alvarez III., upravitelj Agrokora postavljen po želji ruskog Sberbanka, danas se obratio javnosti u zgradi Agrokora.

Na početku obraćanja rekao je da ga je Agrokor postavio za šefa za restrukturiranje grupe kako bi tvrtku doveo do stabilizacije i kako bi objedinio sve donioke zaposlenike kreditore, banke i sve uključene u ovu priču i kojima treba pomoć.

“Vrijeme je od ključne važnosti. Situacija je teška i ozbiljna nema jamstva da ćemo uspjeti. ovoje jedna od najizazovnijih situacija s kojima sam se suočio”, rekao je Alvarez.

Ipak, poručuje, neće biti sam. S njim je iskusni tim, a pred njima ‘velik posao’. Članovi tima su, uz Alvareza, Michael Conor Jones, Max Frangulov, Paul Gilbert, Boguslaw Bartczak, Renald Bejaoui, Thomas Kolaja, Marija Simovic, David Johnston i Barry Hopkins. Svi su članovi Alvarez&Marsal. Članica njegovog tima je i Marija Simovic, podrijetlom iz Hrvatske. “Ona je Hrvatica, posrećilo nam se”, rekao je.

“Nema garancije da ćemo uspjeti”, dodao je Alvarez. “Imamo mješavinu profesionalaca. Htjeli smo se pobrinuti da imamo sve resurse na raspolaganju za ovu situaciju”, poručio je.

Istaknuo je kako ga je imenovala tvrtka, ali da je on neovisan stručnjak. “Ne surađujem ni sa jednim dionikom. Moja ključna uloga je pomaganje raznim skupinama, da se zaštite radna mjesta, da se očuvaju odnosi sa dobavljačima”, rekao je Alvarez. Istaknuo je kako nije siguran da će uspjeti, ali će pokušati.

Dodao je da je prerano za reći da li će doći do otpuštanja radnika. “Prerano je reći. Na moja dva prošla projekta to nismo trebali učiniti. Dat ćemo do sebe. Ovo je tvrtka koja mora biti produktivna, došlo je do gubitka povjerenja. Moramo se pobrinuti da popravimo ovu situaciju”, istaknuo je Alvarez.

Novi krizni upravitelj Agrokora poručio je kako je prvi korak prema restrukturiranju stvoriti stabilnost. “Dakle, moram razgovarati s vjerovnicima i vratiti njihovo povjerenje. Ja sam jedan od vodećih profesionalaca u svojoj profesiji i mogu obećati potpuno predanost ovom poslu. Ako izgubim povjerenje vjerovnika, onda više neću biti ovdje”, naglašava.

Izrazio je nadu da nitko neće napustiti Agrokor. “Agrokor, nadam se da ljudi shvaćaju da je važan za stanovnike ove regije, ne samo za Hrvatsku. Bilo bi šteta kad bi propao”, rekao je Alvarez, ponavljajući kako nema nikakvi jamstava.

“Mi pružamo transparentnost i neovisnost. Ne znam što će se dogoditi u srednjem roku, ali moramo zaustaviti ovu krizu”, zaključio je Alvarez.

Komentiraj