“Allianz Zagreb d.d. je i u 2016. godini, jednoj od izazovnijih godina za osiguravatelje na hrvatskom tržištu koju su obilježile strukturne promjene u upravljanju, ponudi proizvoda i odnosima s klijentima, nastavio uspješno poslovati te je opet završio na vodećoj poziciji u životnim osiguranjima.

U životnim osiguranjima Allianz je u 2016. zabilježio rast premijskog prihoda od 0.74 posto, premija u životnim osiguranjima je iznosila 539.7 milijuna kuna, a tržišni udjel 18.50 posto.

S tim rezultatima Allianz i je ovu godinu započeo kao lider u ovom tržišnom segmentu.

Kao predvodnik tržišnih trendova Allianz je još sredinom 2015. godine zbog promjena na tržištu kapitala i niskih kamatnih stopa započeo s promjenama u ponudi životnih osiguranja uvodeći na tržište unit linked proizvod ‘Allianz Prospekt jednokratno’. Za razliku od klasičnih proizvoda životnog osiguranja ovaj proizvod uz sigurnost i dopunska pokrića omogućava i ostvarivanje većih prinosa ulaganjem u investicijske fondove pri čemu rizik ulaganja snosi sam klijent.

U prošloj godini Allianz je ponudu životnih osiguranja proširio još jednim proizvodom s investicijskom komponentom. Riječ je o unit linked proizvodu ‘Allianz Prospekt višekratno’ koji uz osigurateljna pokrića omogućava ulaganje u košaricu investicijskih fondova s tim da strategiju ulaganja odabire sam ugovaratelj.

‘U uvjetima niskih kamatnih stopa, s klasičnih životnih osiguranja preusmjerili smo se na osiguranja s investicijskom komponentom s čvrstim uvjerenjem da su ovi proizvodi na dulji rok bolji i za klijente i za osiguravatelje, što se pokazalo ispravnim. Pri tome smo bili svjesni i nužnosti pojačanog ulaganja u edukaciju klijenata s obzirom da oni kod tih proizvoda preuzimaju investicijski rizik. Transparentnost takvih proizvoda i informiranost klijenata su od najveće važnosti i to ostaju naši prioriteti. Zadovoljni smo što smo s takvim pristupom uspiješno zadržali poziciju lidera u životnim osiguranjima’, prokomentirao je predsjednik Uprave, Boris Galić”, piše u priopćenju tvrtke Allianz Zagreb d.d.

Komentiraj