Stadion nogometnog kluba Juventus u Torinu zvat će se ‘Allianz Stadium’ tijekom šest sezona, odnosno sve do 2023. godine.

Allianz Italija potpisala je ugovor sa slavnim nogometnim klubom Juventus i grupom Lagardère Sports koja trenutno posjeduje prava na imenovanje za stadion u Torinu čiji je vlasnik Juventus, a kojim će doći do rebrandiranja navedenog stadiona.

Potpisivanjem ugovora ovo je postao ukupno sedmi stadion na svijetu koji će nositi Allianzovo ime. Prema ovom ugovoru, stadion u pijemontskoj prijestolnici zvat će se ‘Allianz Stadium’ tijekom ukupno šest sezona, u razdoblju od 1. srpnja 2017. do 30. lipnja 2023. godine. Stadion površine 355 000 m² ima kapacitet veći od 41 500 sjedećih mjesta (4 000 premium sjedećih mjesta, 62 mjesta u ložama i 8 poslovnih područja) i odlikuje ga nadaleko poznati talijanski dizajn te najviši standardi kvalitete.

Površina okolnog prostora stadiona koji obuhvaća shopping i zabavne zone, Juventusov muzej, 31 bar, dva dječja igrališta, deset Juventusovih suvenirnica i 4 000 parkirališna mjesta za automobile, iznosi 110 000 m² te posjetiteljima pruža zaokruženo iskustvo.

“Mi u Allianz-u iznimno smo zadovoljni ovim aranžmanom s obzirom na to da je ovaj jedinstveni stadion svjetski priznato središte nogometnih zbivanja. Juventus je momčad koja je dosad požela zadivljujuće nogometne uspjehe, a na ovom stadionu igra protiv najvećih talijanskih i inozemnih klubova, koji se diče hordama obožavatelja diljem svijeta. S druge strane, Allianz je jedna od najvećih svjetskih osiguravajućih kuća i upravitelja imovinom s više od 86 milijuna klijenata. Samim time logično se nameće zaključak kako je Allianz Stadium u Torinu jedno takvo mjesto izvrsnosti i branda kao što je Allianz“, rekao je Sergio Balbinot, član upravnog odbora Allianz SE.

“Iznimno nam je zadovoljstvo što je Allianz postao dio naše obitelji partnera s kojim ćemo surađivati u jednom ovakvom značajnom poduhvatu kao što je preimenovanje našeg doma. Dolazak svjetskog osiguravajućeg giganta kao što je Allianz dodatno potvrđuje Juventusovu međunarodnu dimenziju i vrhunski ugled. Otkako je otvoren 2011. godine, na našem stadionu ispisani su neki od najslavnijih trenutaka u povijesti kluba proslavljanjem šest osvojenih naslova talijanskog prvaka. Želimo djelovati u korist naših navijača zajedno s Allianzom, kao i s ostalim partnerima koji su dali svoj obol u pretvaranju našeg stadiona u istinski nogometni hram u kojemu je svaka utakmica spektakl, a obitelji su i više nego dobrodošle“, izjavio je Giorgio Ricci, voditelj Juventusova odjela za globalna partnerstva i korporativnu dobit.

“Allianz Stadium ubrzo će postati snažno utjelovljenje našeg branda i mjesto ponosa za naše dionike. Nastavljat ćemo sklapati uspješna partnerstva sa sportskim organizacijama koje dijele naše vrijednosti i pomažu nam u otjelotvorenju emocionalnog duha naše tvrtke te koje putem sporta i inovacija nadahnjuju milijune ljudi širom svijeta zapanjujućim ljudskim pričama”, istaknuo je Jean-Marc Pailhol, voditelj odjela za upravljanje tržištem i distribuciju Allianz Grupe.

Sport je univerzalni jezik koji diljem regija spaja ljude iz svih slojeva društva. On utjelovljuje Allianzova temeljna načela kao što su zdravo nadmetanje i izvrsnost te prihvaćanje različitosti i društveno uključenje.

Obitelj Allianzovih stadiona još uključuje: Allianz Arenu u Münchenu, Allianz Stadium u Sydneyju, Allianz Park u Londonu, Allianz Rivieru u Nici, Allianz Parque u Sao Paulu i Allianz Stadion u Beču.

Komentiraj