Alkohol, izmet na krevetu i uvrede – sudski obračun Deppa i Amber Heard u Londonu

Prošlo je prvih deset dana suđenja u Londonu u kojem slavni glumac Johnny Depp tuži magazin The Sun, odnosno njegovog izdavača, kompaniju News Group Newspapers (NGN), kao i njihovog izvršnog urednika Dana Woottona. Razlog je tekst koji je The Sun objavio prije dvije godine u kojem je Depp opisan kao osoba koja mlati žene. Tekst se referirao na tvrdnje Deppove bivše supruge, 23 godina mlađe Amber Heard, koja je rekla da je glumac bio nasilan spram nje dok su bili u braku. U prvom dijelu suđenja tužitelj je kao svjedoke doveo  osobe koje su odreda opisivali Deppa kao divnu osobu koja uopće nije nasilna već je istina suprotna, nasilna je bila Amber Heard. U ponedjeljak će na sudu svjedočiti Amber Heard a u slijedećim danima i svjedoci obrane.

U prvom tjednu obje su strane iznosili dokazne materijale,pri čemu je najzanimljivije svjedočenje Deppa koji je ustvrdio kako je na dan kada je Amber Heard slavila 30. rođendan saznao da su ga bivši poslovni menadžeri financijski uništili. Novi menadžer objasnio mu je tog dana da je imao 650 milijuna dolara a sada je u minusu od 100 milijuna dolara jer bivši poslovni menadžeri nisu plaćali poreze posljednjih 17 godina. Prvi svjedok tužiteljstva bio je Stephen Deuters koji je 16 godina bio Deppov osobni asistent da bi nakon toga postao predsjednik europske podružnice Deppove producentske kompanije. On je rekao da je Depp godinama trpio nasilje Amber Heard te da je bio „iznimno iznenađen i ogorčen“ kada je saznao da je ona zatražila zabranu pristupa protiv Johnnyja Deppa. Deuters je opisao Amber Heard kao sociopatkinju i makjavelističku vrhovnu gospodaricu. Dodao je kako je osjetio olakšanje kada je čuo da se Depp i Amber Heard razvode.

Malcolm Connolly, tjelohranitelj Johnnyja Deppa, svjedočio je o incidentu iz 2015. godine, na snimanju jednog od filmova „Pirati s Kariba“, kada je, prema Deppovim navodima, Amber Heard bacila prema njemu bocu votke i odrezala mu vrh jednog prsta. Malcolm Connolly kazao je na sudu kako mu je Depp odmah rekao kako mu je Amber Heard odrezala jedan prst ali je poslije rečeno da se Depp sam ozlijedio. Connolly je rekao kako je time bila zaštićena produkcija filma te je dodao kako je Depp bio žrtva nasilja ali je štitio nasilnu Amber Heard. Connoly je bivši zatvorski djelatnik te je objasnio kako se u zatvoru nagledao situacija u kojima žrtva štiti nasilnika.

Zanimljivo je bilo i svjedočenje Samanthe McMillan, koja je kao stilistica radila za Deppa i Amber Heard te je nakon razvoda nastavila raditi za Deppa. Ona je svjedočila o slučaju kada je Amber Heard gostovala u televizijskom talk showu Jamesa Cordena nakon čega je stilistici rekla „Možeš li vjerovati da sam odradila emisiju s dva crna oka“ referirarjući se na to da ju je Depp udario noć prije. Emisija je snimana 16, prosinca 2015. godine a McMillan je rekla kako je provela većinu popodneva i rane večeri s njom te da Amber Heard nije imala nikakvih ožiljaka ili ogrebotina na sebi, još manje dva crna oka. Svjedočenje Hilde Vargas, koja je radila za Johnnyja Deppa kao njegova kućna pomoćnica tijekom 30 godina, otkrilo je nevjerojatne događaje. Naime, ona je jednog jutra ušla u njihovu spavaću sobu te na krevetu našla ljudski izmet. Amber Heard je rekla da je to izmet nekog od njihova dva psa, što je Hilda Vargas negirala, dok je Depp rekao kako nije siguran ali misli da je to djelo ili Amber Heard ili nekog od njezinih prijatelja. Ujedno, Hilda Vargas, koja je svjedočila putem video veze iz los Angelesa, rekla je da se Amber Heard derala na Deppa i druge ljude, da je imala lošu narav, dok Depp u 30 godina nikada nije povisio glas na nju. Tvrdnje da se Amber Heard derala na Deppa potvrdila je i Tara Roberts koja je brinula o Deppovoj kući na Bahamima. Pored vikanja, Tara Roberts je jednom prilikom vidjela i crvenu porezotinu na Deppovom nosu nakon čega joj je on rekao da ga je Amber Heard pogodila s limenkom laka za kosu u lice. Za Deppa je rekla da je neobično pristojan čovjek dok je za Amber Heard navela kako je svojim kolegama rekla kako je ona „bacačica“ jer je stalno bacala nešto na njega. U njihovim svađama, prisjeća se, Amber Heard je govorila Deppu „karijera ti je gotova“, „nitko te više neće angažirati“, „debeo si“, „umrijet ćeš sam“ i tako dalje.

Video vezom iz Los Angelesa svjedočila je i Kate James, bivša osobna asistentica Johnnyja Deppa. Ona je kazala kako Amber Heard svake večeri pila poveće količine crnog vina, bocu ili dvije, te je znala nakon toga, tijekom noći, slati joj sms poruke koje su, u osnovi, bile poruke pijane osobe. Da je Amber Heard znala popiti bocu ili dvije tijekom večeri ustvrdio je i Ben King koji je pazio na njihove kuće, Za Deppa je rekao da nije alkoholičar ali da ga je znao vidjeti tu i tamo kako puši marihuanu.

Svjedočio je i Kevin Murphy, menadžer zadužen za Deppove nekretnine, koji se našao u središtu skandala u travnju 2014. godine kada su Depp i Amber Heard došli u Australiju sa svoja dva psa po imenu Pistol i Boo. S obzirom da nisu imali odgovarajuće papire od strane veterinara, Depp se našao u skandalu jer se u Australiji takav prijestup kažnjava s godinama zatvora. Radilo se o tome da je Amber Heard insistirala na vođenju opasa u Australiju iako ju je Murphy upozoravao da to ne bi smjela učiniti. Na kraju je Kevin Murphy preuzeo krivicu na sebe da bi sada rekao kako je to napravio u strahu da će mu Amber Heard dati otkaz. „Amber je bila toliko moćna da mi je mogla uništiti život“, rekao je Murphy.

Komentiraj