Nakon prve polufinalne utakmice završnice rukometne SEHA lige u kojoj je mađarski Veszprem boljim izvođenjem sedmeraca sa 24-21 (20-20, 6-11) svladao bjeloruski Meškov pred novinare su izašli treneri Xavi Sabate i Sergej Bebeško, te hrvatski igrači u ta dva kluba Mirko Alilović i Ljubo Vukić.

Trener Veszprema Sabate je čestitao protivnicima koji su bili bolji.

“Prvo poluvrijeme je naše najgore otkad sam trener, tri i pol godine. Bili smo spori, dobri samo u obrani. Sretni smo što je Mirko bio fantastičan na golu. Pokazali smo borbenost i na tome čestitam svojoj momčadi”, rekao je trener Veszprema te dodao da u finalu njegovi igrači moraju pokazati drugo lice.

Nije želio reći s kim bi radije igrao, PPD Zagrebom ili Vardarom, ali da svakako očekuje odličnu utakmicu.

Trener Meškova Bebeško bio je malo razočaran što nisu uspjeli iznenaditi protivnika.

“Probali smo igru dovesti u egal i to smo uspjeli, ali na kraju je odlučilo iskustvo i kvaliteta Veszprema. Imali smo manje igrača na raspolaganju. Na kraju ipak nismo izgubili”, kazao je Bebeško.

Veszprem je u finale odveo Mirko Alilović sa 13 obrana.

“Čestitam ekipi na fantastičnoj borbi. Imali smo dva igrača manje i dva gola minusa pred kraj, ali ipak smo prošli. Meškov je znao kako igrati protiv nas i to su napravili. Borbenošću smo došli do penala. Izvukli smo izgubljenu utakmicu, a oni izgubili dobivenu. Presudio je taj psihološki moment kod penala”, kazao je Alilović, dok je Ljubo Vukić mogao samo reći da mu nije drago što su izgubili nakon penala.

“S deset igrača smo uspjeli boriti se do samog kraja, a onda smo sami izgubili od momčadi koja koristi svaku grešku”, kazao je Vukić.

Od 20.30 sati u drugom polufinalu sastaju se hrvatski prvak PPD Zagreb i makedonski Vardar.

Finale je na programu u nedjelju od 19 sati, dok će se istoga dana od 16.30 sati igrati susret za treće mjesto.

Komentiraj