ALICE COOPER U KAMPANJI Rock zvijezda krenula u borbu za predsjednika SAD-a

Autor:

Alice Cooper performs at the Rock in Rio music festival in Rio de Janeiro, Brazil, Thursday, Sept.21, 2017. (AP Photo/Silvia Izquierdo)

Silvia Izquierdo

Američki pjevač Alice Cooper pokrenuo je kampanju za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, najavivši svoju kandidaturu za izbore 2024. godine. Sa 76 godina Cooper bi bio najmlađi među trenutnim kandidatima, demokratom Joeom Bidenom i republikancem Donaldom Trumpom.

Cooper je pokrenuo svoju prvu kampanju u borbi za Ovalni ured 1972. nakon objavljivanja njegova sada klasičnog singla “Elected”, na kojem pjeva: “Ja sam tvoj najbolji komad mesa, ja sam tvoj izbor/želim biti izabran/ja sam tvoj yankee doodle kicoš u zlatnom Rolls Royceu/Želim biti izabran”.

Cooper je za kampanju objavio video u kojem je pozvao birače riječima: “Ja sam Alice Cooper i ja sam problematičan čovjek za teška vremena. Apsolutno nemam pojma što da radim, pa bih se trebao uklopiti”.

Na internetskoj stranici AliceforPresident.com. pozvao je simpatizere da se “prijave za obavijesti i novosti o početku kampanje, virtualnim okupljanjima i skupovima”.

Cooper uskoro kreće na samostalnu ljetnu američku turneju, a nakon toga s Robom Zombiejem i bendovima Ministry i Filter, što će mu omogućiti da se susretne s američkim biračima.
Cooper je godinama bio prilično tajnovit o svojim političkim stavovima. Čak je u intervjuu za The Guardian izjavio da ne voli miješati politiku i glazbu. Međutim, ljubitelj je humanitarnih akcija.

“Ne volim miješati politiku i rock ‘n’ roll. Bono, Sting i Bruce Springsteen nisu političari, nego humanitarci. Podržat ću sve što je humanitarno i pomoći ljudima kojima je to potrebno. Ali kada glazbenici govore ljudima za koga da glasaju, to je zloporaba položaja moći. Poručujete svojim obožavateljima da ne misle svojom glavom, samo da misle poput vas. Rock ‘n’ roll je sloboda, a to nije sloboda”, rekao je 2018.

Cooper je i otvoreno govorio da se politika treba držati podalje od rock and rolla. “Prije svega, zašto ljudi misle da rock zvijezde znaju više od njih? To je najveća zabluda na svijetu. Nismo pametniji od bilo koga drugog. Zbog čega, samo zato što smo rock zvijezde?” rekao je. Također je rekao da je rock glazba “stvorena da se makne što dalje od politike”.


UVJETI PRENOŠENJA ČLANAKA: Svi članci objavljeni u izdanjima Nacional News Corporationa njegovo su vlasništvo. Nacional News Corporation dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka iz svojih izdanja u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka isključivo kao kratku vijest od najviše deset redaka (300 znakova) uz obavezno navođenje izvora. Nacional News Corporation tužit će prekršitelje pred sudom u Zagrebu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.