Alice Cooper smatra da je današnja publika otporna na šokove

Alice Cooper koji je već zašao u 73. godinu života, nedavno je u jednom intervjuu izjavio da misli da predstava koju je njegova grupa izvodila na pozornicama sedamdesetih i sadržavala je zmije, krv i giljotine danas više nikoga ne bi šokirale jer je publika postala otporna na šokove.

Tako je u spomenutom intervjuu za independent.co.uk izjavio i sljedeće: “Mogli biste odsjeći ruku i pojesti je na pozornici i ne bi bilo važno jer se publika naviknula na šokiranje.” Istom je prilikom priznao je da je njegov cilj bio pružiti fanovima nešto za što su znali da će roditelji “mrziti” i željeli su biti toliko šokantni da publika ne može odvojiti pogled od pozornice. “Dali smo publici sve što su njihovi roditelji mrzili. Mi smo to zamislili da ako prolazite i vidite Disneyland s lijeve strane i olupinu aviona s desne strane, idete pogledati olupinu aviona. Mi smo nastojali biti ta olupina aviona.”

Na početku karijere se pokazalo da je šok rock Alicea Coopera i njegovog sastava bio previše za lokalnu scenu u Los Angelesu. „Zapravo nitko nije shvatio što smo mi pokušali napraviti u to vrijeme“, izjavio je u spomenutom intervjuu te dodao: “Imali smo taj jedan eksperimentalni rock zvuk, a kada smo na njega postavili kazalište nitko uopće nije shvatio o čemu se zapravo radi. Mislim da smo uplašili publiku iz LA-a. Uglavnom su bili na LSD-u, a Alice Cooper nije ono što želite vidjeti kad ste na LSD-u.”

Alice Cooper, pravim imenom Vincent Furnier izjavio je i da se raduje povratku na scenu nakon što prođe pandemija izazvana koronavirusom naglašavajući da se još uvijek osjeća ugodno dok pjeva pjesmu ‘I’m Eighteen’ jer je njegov alter ego samo karakter i nikad ne stari. “Kad pjevate tu pjesmu pred publikom, imate 18 godina. Ja ovako gledam na to: Alice Cooper je poput Batmana ili Spidermana. Ti likovi nikad ne stare.”

 

Komentiraj