Alice Cooper prodaje djelo Andya Warhola koje je pronašao u svojoj garaži

Alice Cooper prodaje sliku Andya Warhola koju je pronašao u svojoj garaži niti ne znajući da je posjeduje.

Riječ je o slici koja je nastala u sklopu Warholove serije ‘Death And Disaster’ između 1964. i 1965. godine, a nazvana je ‘Little Electric Chair’. Slika se temelji na fotografiji električne stolice kakva se koristila u SAD-u 50-tih godina prošlog stoljeća. Inspirirana je fotografijom električne stolice iz zatvora Sing Sing u Ossiningu u državi New York.

Slika će biti ponuđena na dražbi umjetnina u Fall Larsenu 2021. u galeriji Larsen u Scottsdaleu u Arizoni u listopadu ove godine i očekuje se da će prodati za svotu između dva i četiri milijuna dolara.

Alice Cooper je ovih dana ispričao i kako je uopće otkrio da posjeduje Warhalovu sliku “Ovaj sitotisak dobio sam tijekom nekih ludih godina i potpuno sam zaboravio da sam ga čak i posjedovao. Jednog dana, prije više od deset godina sam razgovarao s Dennisom Hopperom koji mi je rekao da prodaje nekoliko svojih radova Andya Warhola. Tada sam mu rekao: ‘Čekaj malo, mislim da i ja negdje imam nešto od Warhola.’ Krenuo sam kopati po svojoj garaži i pronašao ga. Bio je u savršenom stanju. Kao da je sve to vrijeme ta slika bila u nekoj vremenskoj kapsuli za koju mislim da bi je Andy volio jer je volio raditi vremensku kapsulu kao umjetničko djelo samo po sebi. Izvadio sam tu sliku, držao je nekoliko godina u svom domu i potom odlučio da je vrijeme da je prepustim nekome da stvarno uživa u njoj.”

 

Komentiraj