Alexandre Dumas bio je ‘loš dečko’ književnosti svog vremena

Život Alexandrea Dumasa ispunjen je šokantnim dvobojima, neočekivanim rođenjima i divljim romansma, i fascinantan je poput priča koje je pisao. Iako je pisao romane različitih žanrova, najpoznatiji je po svoja dva avanturistička, najuzbudljivija romana: „Tri mušketira“ i „Grof Monte Cristo“. Činjenice iz života Alexandrea Dumasa potvrđuju da je istina često neobičnija od fikcije.

Ali njegova biografija otkriva figuru veću od života, mnogo kompliciraniju i interesantniju nego što većina ljudi to shvaća. Dumas je svoj život živio u potpunosti, i bio je poznat zbog svog burnog ljubavnog života isto toliko koliko i zbog svog književnog uspjeha. Jednostavno rečeno, Alexandre Dumas je bio loš dečko književnosti svog vremena.
Postao je jedan od najpopularnijih pisaca 19. stoljeća. Činjenica da je bio plodonosan pisac značila je da je raspolagao velikim prihodom. Šta je uradio sa svim tim novcem? Sve je spiskao na dvorac, koji je nazvao po jednoj od svojih najpoznatijih knjiga: Dvorac Monte Cristo. Pažljivo izgrađeno imanje koštalo je Dumasa oko 200.000 franaka – oko 15 milijuna dolara u suvremenom novcu.

Alexandre Dumas umro je 5. prosinca 1870. godine. Njegovo nasljeđe nastavlja živjeti, a njegove priče su se pokazale kao riznica tema za filmske stvaratelje.

Komentiraj