Alen Ružić: “Velika većina bolesnika s teškim kliničkim slikama nije cijepljena”

Ravnatelj KBC Rijeka Alen Ružić u utorak je izjavio da se covid odjel na Klinici za psihijatriju KBC-a Rijeka vratio se u izvornu funkciju – od ponedjeljka ponovno funkcionira dnevna bolnica za djecu i adolescente.

“U ovim okolnostima covida gdje se iz dana u dan prilagođavamo, bit funkcioniranja cijelog sustava je ta jedna dinamička reorganizacija i preraspodjela resursa da bi, s jedne strane mogli pružiti zdravstvenu pomoć svim onim covid bolesnicima koji to trebaju, a s druge strane, ono što je jednako važno, pružiti zdravstvenu zaštitu svim onim bolesnicima koji nisu oboljeli od covida, što znači da obavljamo svoju javnozdravstvenu funkciju”, rekao je Ružić za ‘Studio 4’ HTV-a.

Dodao je da je njihova služba za dječju i adolescentsku psihijatriju kontinuirano radila, ali izvan svog prostora. “Mi smo preraspodjelom resursa osigurali druge izolacijske prostore za liječenje potencijalnih psihijatrijskih bolesnika s covidom, a također i da u punom kapacitetu krene s radom naš odjel posvećen djeci i adolescentima i njihovom mentalnom zdravlju i to smatramo velikim iskorakom”, rekao je.

Ravnatelj riječkog KBC-a istaknuo je da gotovo svi covid bolesnici s teškim kliničkim slikama nisu cijepljeni.

“Imamo izolirane pojedinačne slučajeve kod bolesnika s poremećajem imunološkog sustava koji su bili cijepljeni. Velika većina bolesnika s teškim kliničkim slikama, nažalost, nije cijepljena”, zaključio je Ružić.

Komentiraj