Aleksić u Metkoviću dao potporu Grmoji i Ujdur

HINA / Mario STRMOTIĆ

Saborski zastupnik Snage i aktivist udruge Franak Goran Aleksić na konferenciju za novinare u sjedištu Mosta u Metkoviću u ponedjeljak je dao podršku Nikoli Grmoji, kandidatu za dubrovačko – neretvanskog župana i Katarini Ujdur, kandidatkinji za gradonačelnicu Metkovića.

“Kao saborski zastupnik Snage borim se za malog čovjeka u borbi protiv banaka, a budući da se Most bori za iste interese, došao sam im dati podršku, rekao je Aleksić.  Daje im podršku, jer Most podržava njegove napore u Saboru, “da se konačno zaustave sve nezakonitosti u radu hrvatskih banaka, da se vrate pretplaćene kamate hrvatskim građanima i da se konačno riješi problem nezakonitih marži koje su banke samovoljno odredile u kreditima u Hrvatskoj ugovorenim prije 1. siječnja 2013. godine.”

“HDZ je imao šansu godinu i pol dana stvari pomaknuti s mjesta, nije pomakao ni milimetra. Dobio sam već prije garancije MOST-a da će oni to podržati, dobio sam garancije i SDP-a,  ali sada je trenutak da se podrži Most!, rekao je Aleksić  Dodao je da podržava i kandidate za župana  u Splitsko–dalmatinskoj županiji  Miru Bulja  te  Tomislava Panenića u Vukovarsko-srijemskoj županiji, gdje su zajedno na listi, a Vlado Iljkić iz stranke Snaga kandidat za dožupana.

Grmoja je na konferenciji za novinare rekao da u Saboru postoje zastupnici koji ne slušaju zdrav razum, nego mentore  i s tim u vezi podsjetio kako je samo 17 zastupnika glasovalo za njihov zakonski prijedlog o HNB-u.  “Postoji skupina koja ne sluša mentore iz Zagreba i Bruxellesa, ljudi koji se ne boje reći što misle i stoga mi je značajna podrška Gorana Aleksića u Dubrovačko –neretvanskog županiji”, rekao je Nikola Grmoja.

Predsjednik Mosta Božo Petrov koji je također bio na konferenciji za novinare ocijenio je “da bi Andrej Plenković da je imao hrabrosti dao  ostavku kada se zahvalio ministrima iz Mosta “a ne da čeka dva-tri mjeseca i priča o stabilnosti.”

Na novinarski upit o mogućim parlamentarnim izborima ovog ljeta, Petrov je rekao da  “nek’ budu u sedmom mjesecu, a ne u devetom, da ne trpimo ovakvo stanje.”

U drugom izbornom krugu borba za gradonačelnika Metkovića vodit će se između Katarine Ujdur, kandidatkinje Mosta-a i HDZovog kandidata Dalibora Milana.  Ujdur je osvojila 40,56 posto, a Milan 38,53 posto glasova.

Komentiraj